- Reklama -
TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.
TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.

Reaguodamas į savaitgalį įvykusį Kremliaus susidorojimą su opozicija ir taikiais demonstrantais, protestavusiais prieš valdžios korupciją, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis pasigenda Užsienio reikalų ministerijos reakcijos.
„Užsienio reikalų ministerijos pasirinkimas tylėti ir nereaguoti į pastarųjų dienų įvykius kaimyninėje Rusijoje, kur brutaliai susidorota su opozicija ir pamintos demokratinės teisės, yra gėdingas ir nepateisinamas. Ministro L. Linkevičiaus konformistinis tylėjimas gali būti matomas kaip nusisukimas nuo demokratinių Rusijos politinių jėgų ir demokratinės Rusijos siekio. Tai tikrai nedaro garbės Lietuvos diplomatijai, kuri bandė pristatyti save kaip Rusijos ekspertę, tačiau nesugeba net suformuluoti savo pozicijos. Tai liudija arba ministro konformizmą, arba nepateisinamą aplaidumą einant šias pareigas“, – teigė G. Landsbergis.
Primename, jog savaitgalį tūkstančiai žmonių visoje Rusijoje protestais reikalavo ministro pirmininko D. Medvedevo atsistatydinimo dėl jam keliamų kaltinimų korupcija. Mitingų metu sulaikyta per 500 asmenų, tarp jų ir Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, kuris organizavo protestus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!