- Reklama -
Seimo narys Vytautas Kamblevičius. KK nuotr.
Seimo narys Vytautas Kamblevičius. KK nuotr.

2017 m. vasario 25 d. Raudondvaryje vyko Lietuvos miškininkų sąjungos (LMS) neeilinis suvažiavimas, kuriame buvo reikalauta sustabdyti Aplinkos ministerijos inicijuojamą valstybinių miškų valdymo reformos vykdymą.

Lietuvos miškininkų sąjungos neeilinis suvažiavime buvo pažymėta, jog Aplinkos ministerija, neįvertinusi situacijos, neturėdama aiškaus veiksmų plano, nenurodydama reformos būdo naikina savarankiškas miškų urėdijas ir kuria vieną įmonę. Neįvertinta miškų išteklių valdymo ir prekybos monopolizavimo įtaka parduodamos medienos kainoms, poveikis smulkiajam medienos verslui ir medienos ruošos įmonėms. Suvažiavimo dalyviai pažymėjo, jog reforma pradėta skubotai, neįvardijus siekiamų tikslų, pagrįsta deklaratyviais teiginiais ir klaidinga informacija. Neatlikta siūlomų priemonių įgyvendinimo sąnaudų ir naudos analizė, nėra reformos padarinių prognozės ir vertinimo, neaišku, kaip veiks naujai sukurta sistema, kaip bus perskirstytos miškų urėdijų ir girininkijų vykdomos funkcijos.

„2017 m. kovo 23 d. Vyriausybės valandos metu aš paklausiau aplinkos apsaugos ministro, ar jis derino šią reformą su kuria nors profesionalia bendruomene. Aplinkos apsaugos ministras K. Navickas viešai apsimelavo, sakydamas, jog reforma buvo suderinta su Urėdų taryba, Girininkų taryba ir miškininkų suvažiavimu. Tačiau viešai yra paskelbta, jog miškininkams yra nesuprantama, kodėl rengiant reformą nediskutuojama su miškininkų bendruomene, o jų pateikti konkretūs pasiūlymai net nėra svarstomi. Toks ciniškas aplinkos apsaugos ministro elgesys jau nieko nebestebina. Aplinkos apsaugos ministras pasitelkia net melą siekdamas aklai įrodinėti savo tiesą“, –  pažymėjo Seimo narys Vytautas Kamblevičius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!