- Reklama -

Irena Degutienė atsisako kandidatuoti į TS-LKD partijos pirmininkus. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė atsisako kandidatuoti TS-LKD partijos pirmininko rinkimuose.

„Dėkoju visiems Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos skyriams ir bendrijai „Lietuvos krikščionys demokratai“, parodžiusiems pasitikėjimą ir iškėlusiems mano kandidatūrą į partijos pirmininko postą. Tačiau jausdama, jog partijos gretose ir mąstyme esminių permainų noras nėra pribrendęs, atsisakau kandidatuoti į TS-LKD pirmininko postą.

Pastaraisiais metais TS-LKD partijos viduje išryškėjo dvi skirtingos partijos ateities vizijos. Išryškėjusi takoskyra tarp liberalesnio, pirmiausia, orientuoto į ekonominius dalykus bei tradicinio, akcentuojančio tautinės valstybės ir krikščioniškųjų vertybių svarbą, konservatizmo, yra partijos brandos požymis. Todėl labai linkiu, kad abi pozicijos rastų savo vietą ir garbingai konkuruotų po partijos skėčiu.

Vis dėlto akivaizdu, kad dabartinė partijos raidos trajektorija, akcentuojant partijos stiprybę miestuose bei „konservatyvios modernizacijos“ viziją, tenkina didžiąją dalį partijos vadovybės ir narių. Nors ir stiprėja kritiškai tokią partijos raidą vertinanti grupė, ji nesudaro pokyčiams reikiamos kritinės masės. Todėl mano atsisakymas kandidatuoti yra grindžiamas nenoru sukelti nereikalingų kalbų dėl galimai partiją skaldančių veiksmų. Tikiu, kad TS-LKD, kaip Sąjūdžio vertybių ir krikščioniškos tradicijos puoselėtoja, yra pajėgi rasti naujų lyderių, kurie sustiprintų TS-LKD balsą ir vertybių sklaidą Lietuvos politiniame gyvenime“, – sakoma I. Degutienės pareiškime.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!