- Reklama -

Ukmergės rajono savivaldybės meras Algirdas Kopūstas. KK nuotr.

Šiandien žlugo Ukmergės merui Algirdui Kopūstui kelta interpeliacija. Jai nepritarė 13 tarybos narių iš 23.

Tarybos posėdyje dalyvavo 23 savivaldybės tarybos nariai. Interpeliacijai nepritarė 13 tarybos narių, už ją balsavo 9, vienas balsavimo biuletenis buvo sugadintas. Interpeliacija būtų pavykusi, jeigu už ją būtų balsavę 13 tarybos narių.

Ukmergės rajono savivaldybės meras Algirdas Kopūstas teigia, kad šiandien vykusi interpeliacija buvo paremta gandais, o ne faktais. „Opozicija interpeliaciją grindė žiniasklaidoje pasirodžiusiomis neigiamomis publikacijomis, kuriose buvo pateikta tikrovės neatitinkančių faktų. Turiu pagrindo manyti, kad tokiais veiksmais buvo siekiama paveikti Ukmergės šilumos ūkio klausimo sprendimo baigtį. Džiaugiuosi, kad interpeliacijos rezultatus lėmė racionalūs argumentai, o ne spekuliacijos žiniasklaidoje pasirodžiusia antimi. Žlugusi interpeliacija rodo, kad esame teisingame kelyje, todėl turime dirbti toliau ir sudėti visus taškus šilumos ūkio istorijoje“, – teigia A. Kopūstas. Jis atkreipia dėmesį, kad ši interpeliacija davė ir savotiškos naudos – jos metu buvo patikrintas valdančiosios koalicijos tvirtumas.

A. Kopūstas teigia, kad nepasitikėjimas turėtų būti reiškiamas tomis šalies institucijoms, kurios, nevykdydamos savo tiesioginių funkcijų, leido susidaryti esamai situacijai šilumos ūkyje ir jau pusantrų metų nesiima jokių veiksmų spręsti Ukmergės šilumos ūkio problemos. „Mano, kaip Ukmergės mero, pareiga yra iki galo atstovauti gyventojų interesams šioje sudėtingoje kovoje prieš nesąžiningus privatininkus“, – teigia Ukmergės rajono savivaldybės meras.

Ukmergės rajono savivaldybės meras atmeta bet kokius kaltinimus dėl „Sodros“ malonės, atgaline data išmokant dėl „Sodros“ klaidos neišmokėtas neįgalumo išmokas. „Kaltinimai laužti iš piršto – su sprendimais, skirti ar ne atgaline data neįgalumo pensiją nesu niekaip susijęs. Tarybos narių kaltinimas neva esu pažeidęs LR Konstituciją – nesąžiningas, juolabiau, kai jie patys pažeidžia LR Konstitucijoje apibrėžtą nekaltumo prezumpcijos principą. Mano kaltės dėl „Sodros“ išmokų ar tariamo vairavimo neblaiviam nepaskelbė nė vienas teismas ar tyrėjas“, – teigia A. Kopūstas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!