- Reklama -

Aplinkos ministerija. KK nuotr.

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į Valstybės kontrolę, Viešųjų pirkimų tarnybą ir kitas valstybės institucijas dėl aplinkos ministerijos galimai neskaidraus Klimato kaitos specialiosios programos milijoninių lėšų patikėjimo Pagėgių savivaldybės įmonei.

2013 m. gegužės 29 d. aplinkos viceministras tvarkietis Almantas Petkus paskyrė UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ vykdyti centrinės perkančiosios organizacijos funkcijas pagal Klimato kaitos specialiosios programos priemonę „Biokuro katilų iki 500 kW galingumo įrengimas visuomenės pastatuose“. Visoje Lietuvoje esančioms viešosioms įstaigoms katilus, kurių vertė gali siekti 5-10 mln. litų, pirks nedidelė Pagėgių įmonė.

„Pagėgių įmonės metinė apyvarta vos perkopia 1 mln. litų, o darbuotojų tėra apie 30. Tai duobkasiai, kūrikai, santechnikai, tvarkytojai. Pats įmonės direktorius Bronius Vaitkus yra įgijęs veterinarijos techniko išsilavinimą. Todėl kyla didelių abejonių, ar Pagėgių įmonė yra pajėgi kvalifikuotai, skaidriai ir kompetentingai vykdyti tokį pirkimą. Ar nėra tai tik priedanga kontroliuoti pirkimą“, – klausia K. Masiulis.

UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ 100 proc. akcijų priklauso Pagėgių savivaldybei. Bendrovė verčiasi karšto, šalto vandens, šilumos tiekimu, kanalizacijos priežiūra, nuotėkų šalinimu, traktoriaus nuoma ir teikia duobkasių paslaugas.

„Visi šioje istorijoje veikiantys asmenys: ministras Valentinas Mazuronis, viceministras A. Petkus, Pagėgių meras Virginijus Komskis, UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ vadovas B. Vaitkus yra Tvarkos ir teisingumo nariai. Kokiais kriterijais remiantis yra pasirinkta būtent Pagėgių įmonė, o kodėl ne Vilniaus, ne Šilutės, ne Radviliškio? Ar taip glaudžiai partijos naryste susiję politikai galės tinkamai atlikti savo darbą ir atsiriboti nuo su darbo santykiais nesusijusios veiklos? Ar skaidriai bus įvykdyti pirkimai?“ – domisi parlamentaras.

K. Masiulis pažymi, kad skaidriausiai tokie viešieji pirkimai būtų vykdomi per Centrinę perkančiąją organizaciją, kas garantuotų tiek viešumą, tiek ir mažiausią kainą. Parlamentaro nuomone, kyla rimtų abejonių, ar aplinkos viceministras turėjo tokią teisę milijoninių lėšų valdytoju paskirti vieno rajono savivaldybę, kurios merą ir Aplinkos ministerijos vadovybę sieja priklausymo tai pačiai Tvarkos ir teisingumo partijai ryšiai.

Pasak K.Masiulio, UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ vadovas B. Vaitkus jau buvo įsivėlęs į skandalą. 2010 m. bendrovės skelbtą konkursą, nutiesti magistralinius vandentiekio ir nuotekų tinklus, laimėjusios statybų įmonės specialistai buvo užklupti jo sodyboje Lumpėnuose kiemą klojantys nauja asfalto danga.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!