- Reklama -

STT vadovas S.Urbanavičius. KK nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (toliau – STT) pasirašė bendradarbiavimo sutartį, padėsiančią pagrindus koordinuotai institucijų veiklai atskleidžiant bei ištiriant korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas mokesčių administravimo ir kitose srityse. Pasirašyta sutartis į aukštesnį lygmenį pakels institucijų bendradarbiavimą tiriant neteisėto praturtėjimo atvejus.

„Bendradarbiavimas su STT profesionaliais tyrėjais nuo šiol taps tikslesnis, operatyviau ir didesniu mastu, pasinaudojant informacinėmis technologijomis, vyks apsikeitimas surinkta informacija, nuolatinės institucijų darbuotojų konsultacijos padės greičiau tirti tiek mokestinius pažeidimus, tiek korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas“, – pažymi VMI prie FM viršininkas Modestas Kaseliauskas, pažymėdamas, kad abiejų institucijų ypatingas dėmesys ir toliau bus skiriamas neteisėto praturtėjimo atvejams tirti.

„Pasirašyta sutartis suteiks mums galimybę elektroniniu formatu gauti informaciją iš VMI duomenų bazių. Tai labai palengvins STT darbą, ypač įgyvendinant vieną iš korupcijos prevencijos priemonių – informacijos apie asmenį, siekiantį eiti arba einantį tam tikras pareigas, pateikimą. Nuo šiol tam tikra informacija siekiant įvertinti asmens patikimumą ir mažinti korupcijos pasireiškimo tikimybę valstybės tarnyboje bus renkama žymiai operatyviau“, – sako STT direktorius Saulius Urbanavičius.

Penktadienį pasirašyta sutartimi institucijos sutarė teikti visokeriopą tarpusavio pagalbą siekiant atskleisti ir ištirti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas mokesčių administravimo ir kitose srityse; teikti bendro pobūdžio konsultacijas,susijusias su teisės aktuose nustatytų uždavinių įgyvendinimu, funkcijų vykdymu; teikti specialistų nuomones ir vertinimus, metodinę ir kitą pagalbą vykdant teisės aktuose numatytas tiesiogines funkcijas ir įgyvendinant pagrindinius uždavinius.

STTir VMI nuo šiol aktyviau keisis informacija apie pastebėtas mokesčių administravimą reglamentuojančių teisės aktų spragas, sudarančias sąlygas korupcijai.

VMI yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis su įvairiomis institucijomis bei nacionalinėmis ir regioninėmis verslo asociacijomis: Viešųjų pirkimų tarnyba, Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija, Lietuvos autoverslininkų, Lietuvos logistikos, aludarių, statybininkų, antrinio perdirbimo įmonių, antrinių žaliavų ir atliekų surinkėjų, perdirbėjų asociacijomis ir kt. Apskričių valstybinės mokesčių inspekcijos aktyviai bendradarbiauja su regioninėmis asocijuotomis verslo struktūromis, profsąjungomis, verslo informaciniais centrais, Pramonės, prekybos ir amatų rūmais ir t.t.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!