- Reklama -
Kęstutis Pūkas paskelbė pats atsisakantis Seimo nario mandato. KK nuotr.
Kęstutis Pūkas paskelbė pats atsisakantis Seimo nario mandato. KK nuotr.

Seimui nusprendus pradėti Kęstučio Pūko Seimo nario mandato panaikinimo procedūrą parlamentaras iš plenarinių posėdžių salės tribūnos pranešė atsisakantis Seimo nario mandato.

Prasidėjus šio darbotvarkės klausimo svarstymui Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis parlamentarus informavo, kad K. Pūko advokatė Aušra Ručienė nedalyvauja posėdyje, nes yra išvykusi į užsienį.

Pasak parlamento vadovo, 2017 m. gruodžio 19 d. Seimo posėdyje buvo priimtas protokolinis nutarimas Seimo nario K. Pūko mandato panaikinimo klausimą svarstyti 2018 m. sausio 12 d. Apie paskirtą Seimo posėdžio datą ir laiką Seimo nariui buvo pranešta tą pačią dieną raštu ir pasirašytinai.

„2018 m. sausio 9 d. Seimo narys K. Pūkas dėl advokato dalyvavimo Lietuvos Respublikos Seimo 2018 m. sausio 12 d. posėdyje raštu informavo Seimo Pirmininką, kad Seimo posėdyje dalyvaus jis pats ir advokatė A. Ručienė. Pagal Seimo statuto 241 straipsnio 1 dalį, Seimo prievolė rašytiniu pranešimui pakviesti advokatą į Seimo posėdį. Tai buvo padaryta 2018 m. sausio 10 d. registruotu ir elektroniniu paštu. Registruota siunta siųstas kvietimas dalyvauti posėdyje gavėjai įteiktas sausio 11 dieną. Apie gautą kvietimą advokatė A. Ručienė patvirtino elektroniniu paštu 2018 m. sausio 11 d.“, – sakė V. Pranckietis.

Seimo Pirmininkas parlamentarus taip pat informavo, kad 2018 m. sausio 11 d. gautas advokatės A. Ručienės prašymas dėl Seimo posėdžio atidėjimo Lietuvos Respublikos Seimo statuto 241 straipsnio, kuriame nurodoma, kad iš anksto buvo suplanavusi išvykimą iš Lietuvos nuo 2018 m. sausio 11 d. iki 2018 m. sausio 29 d. Todėl prašo tai laikyti svarbia priežastimi nedalyvauti posėdyje ir klausimo svarstymą atidėti bei jį nagrinėti kitame, artimiausiame posėdyje.

V. Pranckietis pažymėjo, kad advokatės pateiktais duomenimis, jos kelionės į į Buenos Aires Argentinoje bilietai buvo pirkti 2018 m. sausio 5 d. ir atkreipė parlamentarų dėmesį į tai, kad 2018 m. sausio 9 d. Seimo narys K. Pūkas informavo, kad jis ir jo advokatė dalyvaus posėdyje.

Seimas, atsižvelgdamas į Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio siūlymą, balsavo, ar K. Pūko advokatės Aušros Ručienės nedalyvavimas Seimo posėdyje gali būti laikomas svarbia priežastimi atidėti K. Pūko Seimo nario mandato panaikinimo svarstymą iki artimiausio posėdžio. Už tai, kad advokatės nedalyvavimas būtų laikomas svarbia priežastimi, balsavo 2, prieš – 101, susilaikė 6 Seimo nariai. Nuspręsta pradėti Seimo nario mandato panaikinimo svarstymą.

Suteikus žodį Seimo nariui K. Pūkui pastarasis perskaitė pareiškimą, kuriuo pranešė atsisakantis Seimo nario mandato.

LRS inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!