- Reklama -

Šiandien socialdemokratų taryba uždarame posėdyje sprendžia koalicinės Vyriausybės klausimą. KK nuotr.

Sekmadienį viešbutyje „BEST WESTERN Vilnius“ prasidėjo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) VII tarybos posėdis. Jame politinę padėtį ir 2012 metų Seimo rinkimų rezultatus apžvelgia partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius ir jo pavaduotojas, Centrinio rinkimų štabo vadovas Juozas Olekas. Taip pat posėdyje numatytas svarbiausias klausimas – koalicinės Vyriausybės sudarymas.

Nors dar penktadienį LSDP tarybos posėdis buvo numatytas atviras, leidžiant jame dalyvauti ir žurnalistams, šiandien buvo nuspręsta posėdį daryti uždarą. Akylai nuo žurnalistų saugoma net prieiga prie salės, kur vyksta LSDP tarybos posėdis, – kad žurnalistai negirdėtų diskusijų dėl Vyriausybės sudarymo.

Apie priimtus sprendimus partijos pirmininkas informuos spaudos konferencijoje po LSDP tarybos posėdžio.

V.Andriukaitis: “Derybininkams tenka didžiulė atsakomybė”

Vytenis Andriukaitis LSDP tarybos posėdyje pristatė prezidiumo sprendimą sudaryti darbo grupes deryboms dėl valdančiosios koalicijos su Darbo partija ir partija Tvarka ir teisingumas.

Pasak V.Andriukaičio, socialdemokratai gali turėti 7 portfelius ministerijose, o jeigu derybininkai bus budrūs – 8.

V.Andriukaitis taip pat pasiūlė palikti galimybę prie koalicijos prisijungti ir kitoms partijoms.

Taryba sprendžia partijos prezidiumui pavesti nuspręsti Seimo komitetų vadovų ir ministrų kandidatūras.

A.Sysas derybininkams: “Mažiau kreipkite dėmesio į žiniasklaidą”

Kalbėdamas tarybos posėdyje, Algirdas Sysas atkreipė dėmesį į žiniasklaidoje pasirodžiusį pranešimą, jog Prezidentė neva Vyriausybėje nenori matyti kelių socialdemokratų ministrų: A.Syso, V.Andriukaičio, B.Vėsaitės.

“Man šiandien paskambino žurnalistai ir klausia, ar Prezidentė nenori manęs matyti Vyriausybėje. Pasakiau, kad nežinau, Prezidentė man neskambino”, – tarybos posėdyje kalbėjo A.Sysas.

Tuo tarpu dėl V.Andriukaičio pavardės A.Sysas pasakė: “Čia Vytenis turi nuspręsti, ar čia jis nori būti su Prezidente, ar ne”.

A.Sysas taip pat paragino derybininkus mažiau kreipti dėmesį į žiniasklaidos pranešimus, ir kiečiau derėtis.

Teisingumo ministro postas – R.Žemaitaičiui?

Kalbant apie ministrų postus ir konkrečiai apie teisingumo ministro postą, buvo užsiminta, kad jeigu šis postas atiteks partijai Tvarka ir teisingumas, tai teisingumo ministru galėtų būti R.Žemaitaitis.

Nuspręsta tartis su Darbo partija ir partija Tvarka ir teisingumu

LSDP tarybos posėdyje nuspręsta sudaryti darbo grupes ir tartis dėl Vyriausybės formavimo su Darbo partija ir partija Tvarka ir teisingumas.

A.Butkevičius: “Teisiamų žmonių Vyriausybėje ir Seimo vadovybėje nebus”

Po tarybos posėdžio LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius žurnalistams sakė, kad partija vieningai pritarė, kad teisiami Darbo partijos nariai negali būti nei Vyriausybės sudėtyje, nei Seimo vadovybėje.

Paklaustas, ar Socialdemokratų partija netaps Darbo partijos įkaitu dėl teisiamų DP narių, t.y. dėl jų imuniteto atėmimo/neatėmimo Seime, Algirdas Butkevičius atsakė, jog čia jokios politikos nebus ir socialdemokratai šiuo atveju savo koalicijos narių atžvilgiu elgsis taip pat, kaip ir visada tokiais atvejais, – jei prokurorai paprašys nuimti DP Seimo narių imunitetą, socialdemokratai palaikys teisėsaugos prašymą.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!