- Reklama -

Konstitucinis Teismas. KK nuotr.

Kaip aiškėja, įtariamojo kalinių balsų pirkimo byloje Eugenijaus Maciulevičiaus pabėgimas į Rusiją gali turėti lemiamos įtakos tam, kad Konstitucinis Teismas nepripažintų Seimo rinkimų pirmo turo rezultatų negaliojančiais dėl įrodymų, jog nupirkti balsai galėjo turėti lemiamos įtakos rinkimų rezultatams, trūkumo. Apie tai „Karštam komentarui“ sakė šaltiniai iš Konstitucinio Teismo.

„Kadangi Seimo nariai yra parengę kreipimąsi į Konstitucinį Teismą dėl Seimo rinkimų pirmo turo rezultatų anuliavimo, nes buvo perkami rinkėjų balsai, šis atvejis jau buvo neoficialiai apsitartas. Tačiau linkstama prie to, kad gali nepakakti įrodymų, jog tie balsų pirkimai turėjo lemiamos įtakos rinkimų rezultatams. Be abejo, čia būtų galima išskirti kalinių balsų pirkimo atvejį, bet kad ikiteisminis tyrimas šioje byloje yra nebaigtas, o įtariamasis išvykęs į Rusiją“, – „Karštam komentarui“ sakė šaltiniai.

Šaltinių nuomone, Konstitucinis Teismas, įtariamajam kalinių pirkimo byloje pabėgus į Rusiją, dėl ko prokuratūra negalėjo jo apklausti, pritrūks įrodymų, kad balsų pirkimas turėjo lemiamos įtakos rinkimų rezultatams, ir Seimo pirmo rinkimų turo rezultatų nepanaikins.

Taigi, daugiausiai mandatų gavusi Socialdemokratų partija formuos Vyriausybę, kurioje, neatsižvelgiant į Prezidentės nuomonę, bus ir Darbo partijos ministrų. Tiesa, teisiamųjų suole kaip juridiniam asmeniui sėdinčiai Darbo partijai strateginiai postai nebus patikėti.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!