- Reklama -
Anot šaltinių, dalyvavimas valdančiojoje koalicijoje Algirdui Butkevičiui padėtų išsaugoti LSDP pirmininko postą, į kurį "Kirkilo sparnas" norėtų pasodinti G.Palucką. KK nuotr.
Anot šaltinių, dalyvavimas valdančiojoje koalicijoje Algirdui Butkevičiui padėtų išsaugoti LSDP pirmininko postą. KK nuotr.

Nuo to, ar socialdemokratai dalyvaus valdančiojoje koalicijoje su „valstiečiais“, ar ne, priklausys Algirdo Butkevičiaus, kaip LSDP pirmininko, partinė karjera, teigė redakcijos šaltiniai iš Socialdemokratų partijos.
Po Seimo rinkimų Algirdas Butkevičius pripažino, kad partija pralaimėjo Seimo rinkimus, ir paskelbė, kad kitąmet įvyksiančiame partijos suvažiavime savo kandidatūros į partijos pirmininkus nekels.
Apie tai, kad pasitrauks iš partijos pirmininkų, jei partija pralaimės rinkimus, Algirdas Butkevičius buvo pareiškęs dar šių metų gegužę vykusiame partijos suvažiavime.
„Tačiau jeigu socialdemokratai dalyvaus valdančiojoje koalicijoje, turės keletą ministrų postų, o gal dar ir Seimo pirmininko postas priklausys socialdemokratams, tuomet šie rinkimai nebus laikomi pralaimėtais ir bus didelė tikimybė, kad Algirdas Butkevičius išsilaikys partijos pirmininko poste“, – apie partijoje vykstančias vidines kovas dėl pirmininko posto pasakojo šaltiniai.
Šaltinių teigimu, Algirdui Butkevičiui „valstiečiai“ siūlė socialinės apsaugos ir darbo ministro postą. „Tačiau gali būti, kad Algirdui Butkevičiui bus išderėtas Seimo pirmininko postas, o į socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ministro kėdę pasiųstas Algirdas Sysas“, – sakė šaltiniai.
Anot šaltinių, pralaimėjus Seimo rinkimus, t.y. Seimo narių socialdemokratų skaičiui sumažėjus daugiau nei du kartus, partija neteko beveik septyniasdešimt etatų. „Žmones juk reikia kažkur sudarbinti, todėl eiti į opoziciją negalima“, – dar vieną iš priežasčių, kodėl LSDP dalyvaus valdančioje koalicijoje su „valstiečiais“, atskleidė šaltiniai.
Trečia priežastis, anot jų, kodėl socialdemokratams tiesiog būtina eiti į valdančiąją koaliciją su „valstiečiais“ – tai Lietuvos paštas ir Lietuvos geležinkeliai.
„Ten – socialdemokratų įdarbinimo agentūros ir negalima leisti, kad „valstiečiai“ į paštą ir geležinkelius įmestų „bombeles“ ir tas “agentūras” išsprogdintų“, – redakcijai sakė šaltiniai iš LSDP.
KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!