- Reklama -

E.Lementausko nuomone, beveik 70 metų Palangos centre esančios kapinės niekam nekliuvo, o V. Lansbergio siūlymas jas iškelti yra bandymas prieš rinkimus pasirinkti politinių dividendų.

Konservatorių garbės pirmininko, europarlamentaro Vytauto Landsbergio siūlymas iškelti Palangos centre esančias sovietinių karių kapines ir čia stovinčio postamento išvadinimas sovietiniu reliktu yra bereikalingas tautinės nesantaikos kurstymas, mano parlamentaras, Žmogaus teisių komiteto narys Evaldas Lementauskas.

Seimo nario nuomone, beveik 70 metų Palangos centre esančios kapinės niekam nekliuvo, o V. Lansbergio siūlymas jas iškelti yra bandymas prieš rinkimus pasirinkti politinių dividendų.

„Istorijos neištrinsi. Ir mirusiųjų ramybės drumstimas bei tautinės nesantaikos kurstymas neturėtų būti būdas artėjant rinkimams pasirodyti. Prieš praėjusius savivaldos rinkimus V. Landsbergis agitavo susitelkti prieš lenkų tautinę mažumą Vilniaus krašte, dabar jam kliūva rusų karių kapinės“, – sako E. Lementauskas.

Anot jo, tokių neatsargių ir nekorektiškų aukštų politikų pasisakymų pasekmė – ne tik augantis šalies tautinių mažumų nepasitenkinimas, bet ir įtempti santykiai su kaimyninėmis šalimis.

„Dėl tokio pobūdžio nepagarbių pareiškimų, santykiai su Lenkija – blogesni nei bet kada. Santykiai su Latvija irgi nėra geri. Dėl politinės situacijos su Baltarusija – verslininkai jau patiria milžiniškus nuostolius. Atvira nepagarba rodoma Rusijos atžvilgiu – tą tik patvirtina šis V. Landsbergio siūlymas. O paskui stebimės, kad su kaimynais nerandame bendros kalbos užsienio politikos, verslo ar energetikos klausimais“, – piktinasi Seimo narys.

E. Lementausko nuomone, nediplomatiški konservatorių garbės pirmininko pareiškimai nedera nei su konservatorių garbės pirmininko, nei su europarlamentaro pareigomis, nes skatina netoleranciją šalyje ir rodo nepagarbą žmogaus teisėms bei gali turėti rimtų politinių pasekmių Lietuvos užsienio politikai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!