- Reklama -
TS-LKD pirmininkas G.Landsbergis sutiko paremti miškų reformą mainais už PVM lengvatą šildymui. KK nuotr.
TS-LKD pirmininkas G.Landsbergis sutiko paremti miškų reformą mainais už PVM lengvatą šildymui. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnai bei Ministras Pirmininkas pasirašė susitarimą pratęstoje 2017 m. Seimo pavasario sesijoje šiandien balsuojant remti Miškų įstatymo 7 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr. XIIP-4291(3) ir šiam projektui pateiktus pasiūlymus, kurie yra suderinti su Vyriausybės pozicija. Toks sprendimas priimtas siekiant efektyvaus Lietuvos valstybinių miškų sektoriaus valdymo bei Lietuvos narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO), paskatinsiančios šalies ekonominį augimą.
„Susitikimo su Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu metu gavau prašymą paremti svarbias Lietuvai pertvarkas, kadangi Valdančiajai daugumai nepavyko užsitikrinti palaikymo Vyriausybės teikiamai miškų reformai tiek tarp socialdemokratų, tiek tarp kai kurių saviškių valstiečių frakcijos narių. Suprasdami, kad ši pertvarka reikalinga ir jau seniai pribrendusi bei siekdami, kad ir mūsų, opozicijos, siūlymus būtų atsižvelgta, paprašėme remti TS-LKD pasiūlymą dėl PVM lengvatos pratęsimo už centralizuotai tiekiamą šilumą“, – susitarimo genezę komentavo Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.
Savo ruožtu S. Skvernelio vadovaujama Vyriausybė susiarimu įsipareigojo nuo 2017 m. rudens šildymo sezono Vyriausybės teikimu, siekiant mažinti gyventojų energetinį skurdą ir socialinę atskirtį įvesti lengvatinį pridėtinės vertės mokesčio tarifą šilumos energijai, tiekiamai gyvenamosioms patalpoms šildyti (įskaitant šilumos energiją, perduodamą per karšto vandens tiekimo sistemą), į gyvenamąsias patalpas tiekiamam karštam vandeniui arba šaltam vandeniui karštam vandeniui paruošti ir šilumos energijai, sunaudotai šiam vandeniui pašildyti. Šio tikslo įgyvendinimui reikiamus teisės aktus bus siekiama priimti iki 2017 m. spalio 1 d.

susitarimas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!