- Reklama -

Kodėl Seimo narys R.Dagys nešokdino A.Kubiliaus Vyriausybės, kai ši nurėžė pensininkams pensijas? KK nuotr.

„Jei buvęs Seimo Socialiniu reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininkas R. J. Dagys savo laiku būtų taip energingai priešinęsis pensijų mažinimui, šiandien galėtume pensijas ženkliai padidinti, o ne kompensuoti neteisėtus pensininkų praradimus“, – pastebi socialdemokratė, SRDK pirmininkė Kristina Miškinienė.

2015 m. birželio 23 d. pranešime Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seimo narys R. J. Dagys paskelbė gyventojus klaidinantį pranešimą: „Valdančiųjų sprendimas dėl pensijų grąžinimo iš esmės reiškia, kad pensininkai pinigų neatgaus.“

Seimo nario R. J. Dagio pasipiktinimą sukėlė tai, kad Socialinių reikalų ir darbo komiteto valdančiųjų partijų Seimo nariai, kelis kartus išklausę Finansų ministerijos vadovus – ministrą R. Šadžių ir viceministrą E. Žilevičių, pritarė Vyriausybės pozicijai, kad pensijos būtų kompensuojamos ne iš valstybės, o iš „Sodros“ biudžeto.

Ko gero, pensininkams tas finansavimo šaltinis nėra toks svarbus, tuo labiau, kad Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto savininkė yra valstybė. Bet valdančioji dauguma, tesėdama pažadą kompensuoti visus neteisėtus pensijų bei darbo užmokesčio praradimus, dėl kurių pasisakė Konstitucinis teismas, turi prisiimti atsakomybę ir už visus kitus valstybės įsipareigojimus, kurių susikaupė labai daug. Realiai įvertinus valstybės finansines galimybes, buvo parinkti optimalūs pensijų kompensavimo terminai dirbusiems asmenims ir valstybinių pensijų gavėjams (2016–2018 metais), o su mažinto darbo užmokesčio grąžinimas numatytas 2016–2020 metais.

Socialdemokratė K. Miškinienė sako: „Vyriausybė nekeičia sprendimo kompensuoti pensijas. Todėl keista skaityti tokius neatsakingus TS-LKD frakcijos nario Rimanto Jono Dagio pranešimus, kurio partija savo rinkimų programoje deklaravo: „Viešųjų finansų srityje sieksime įgyvendinti drausmingą fiskalinę politiką, visų pirma, kuo greičiau panaikinant biudžeto deficitą ir sustabdant skolos augimą.” Ar ši TS-LKD programos nuostata galioja tik dirbant pozicijoje? Valstybės politikai neturėtų taikyti dvigubų standartų ir jiems derėtų prisiimti vienodą atsakomybę už visus valstybės viešuosius finansus – tiek „Sodros“, tiek valstybės biudžeto.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!