- Reklama -

Premjerui uždavus klausimus dėl V.Landsbergio anūko žmonos verslo, A.Kubilius pradėjo klykti, esą opozicija čia persekiojama taip pat kaip ir opozicija Maskvoje, be to, apkaltino premjerą vykdant "valstybinį terorizmą". Suprask: valstybė tai - TS-LKD. KK nuotr.

Antradienį Seimo LSDP frakcija išplatino pranešimą spaudai, kuriame A.Kubilių pavadino „Kremliaus propagandos ruporu“. Ketvirtadienį A.Kubilius atsikirto, premjerą A.Butkevičių palygindamas su Rusijos prezidentu V.Putinu. Esą po A.Butkevičiaus klausimų apie TS-LKD partijos pirmininko G.Landsbergio žmonos verslą, „prie šios valdžios saugiu negali jaustis joks iniciatyvus, aktyvus žmogus ar verslininkas, jeigu jo artimasis yra aktyvus konservatorius“.

„Kuo tai skiriasi nuo to, ką Maskvoje V. Putinas daro su opozicija?“ – Seimo TS-LKD frakcijos išplatintame pranešime spaudai klausia A.Kubilius.

Be to, pasirodo, socialdemokratų lyderis A.Butkevičius negali net užduoti jokių klausimų opozicinei partijai apie TS-LKD partijos pirmininko G.Landsbergio žmonos vaikų darželių verslą – A.Kubilius momentaliai apkaltino Ministrą pirmininką užsiimant „valstybiniu terorizmu“.

„Tai reiškia, kad demokratijos erozija įgauna pagreitį – valdžia imasi naudoti savo galią tam, kad susidorotų su opozicijos lyderių artimaisiais, jų verslu, jų reputacija. Kitaip, kaip „valstybiniu terorizmu“, to negaliu vadinti“, – cituojama A.Kubiliaus reakcija į A.Butkevičiaus pateiktus tris klausimus dėl G.Landsbergio žmonos verslo Seimo TS-LKD frakcijos išplatintame pranešime spaudai.

Primename klausimus, kuriuos uždavus TS-LKD, socialdemokratų partijos pirmininkas, premjeras A.Butkevičius „tapo“ „Putinu“ ir „valstybiniu teroristu“:

1)Kas iš jūsų partijos narių protegavo ir tarpininkavo, kad valstybės valdoma „Lietuvos energijos” antrinė įmonė UAB „NT valdos” pradėtų investuoti į Jūsų žmonos Austėjos Landsbergienės privatų verslą – savo lėšomis imtų statyti jai naują 40 000 kv. m. „Karalienės Mortos” mokyklos pastatų kompleksą, kurio vertė 7 mln. eurų, valstybei priklausančioje žemėje?

2)Kas iš Jūsų partijos narių padėjo pasiekti, kad patalpose, kurias Vilniaus savivaldybė yra suteikusi žmonių su Downo sindromu asociacijai, įsikurtų Austėjos Landsbergienės privatus darželis?

3)Kas iš jūsų partijos narių dalyvavo inicijuojant sprendimus, kad sostinės privatūs darželiai gautų 100 eurų savivaldybės dotaciją?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!