- Reklama -

Konstituciniam Teismui (KT) priėmus sprendimą dėl bendrovės „Leo LT“ įkūrimo atitikimo šalies Konstitucijai, susidarė dviprasmiška situacija, įrodanti, kad Lietuvoje giliai serga ne tik politinė, bet ir teisinė sistema.

„KT pagal savo institucinę paskirtį turi duoti aiškius ir nedviprasmiškus nutarimus, – sakė Algirdas Paleckis, – tačiau po nutarties dėl „Leo LT“ dar kartą gavome progą įsitikinti, jog KT neatlieka savo funkcijų ir jo veikla kelia rimtų abejonių.“

A.Paleckio teigimu, KT nutartį galima perfrazuoti vienu sakiniu: „Kaip politikai nutars dėl „Leo LT“ likimo – taip ir tebūnie“.

A.Paleckis bandymą teisinti „investuotojo“ į atominio reaktoriaus statybą parinkimą ne konkurso tvarka vertina kaip apgailėtiną, žeminantį patį Konstitucinį Teismą ir visą šalies teisinę sistemą. Taip pat „smarkiai dviprasmiška“, jo nuomone, yra KT pozicija dėl valstybinio turto įvertinimo kuriant „Leo LT“, dėl naujos monopolijos sukūrimo, dėl atominio reaktoriaus statybos finansavimo ir kt.

„Manau, KT peržengė padorumo ribas, siekdamas įsiteikti „VP dešimtukui“, – sakė A.Paleckis, – tai rodo, jog teisinė sistema visiškai suaugo su stambiuoju verslu ir tapo valstybės turto grobstytojų bei gyventojų skurdintojų tarnaite.“

Jis neatmetė tikimybės, jog toks absurdiškas KT nutarimas įpils alyvos į ugnį, nes šalies žmonės jau negali niekuo tikėti Lietuvoje. Tai pasitarnaus socialinių protestų plitimui.

„Fronto“ partija ir toliau laikysis nuomonės, kad sandoris dėl „Leo LT“ įkūrimo yra neteisėtas ir privalo būti atšauktas.

2009-03-03

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!