- Reklama -
Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas

Lietuvos Respublikos Seimo valdybos sudarytos darbo grupės vadovė džiaugsmingai paskelbė, kad Nacionalinė narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos 2010-2016 metų programa parengta.

Pasak Seimo nario Mečislovo Zasčiurinsko, programos darbo grupės nario, didelė tikimybė, jog naujai suplanuotos veiklos laukia toks pat likimas kaip ir prieš tai buvusios Nacionalinės narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos 2004-2008 metų programos. „Senoji programa nepasiekė tikslų. Abejoju, ar naujai suplanuoti ir įgyvendinti veiksmai duos konkrečių apčiuopiamų rezultatų. Programa nekonkreti. Ko vertos sąvokos „siekti”, „gerinti”, „didinti”? Nenumatyta atitinkamų institucijų vadovų atsakomybė už priemonių įgyvendinimą. Praktiškai vėl neįmanoma tokios Programos vykdymo kontrolė. Gal to ir siekiama, kad visi būtų patenkinti. Tik ne vaikai, jaunimas, kurie sistemingai traukiami į narkomanijos liūną,“ – tvirtino Mečislovas Zasčiurinskas.

Narkotikų kontrolė tinkamai nėra vykdoma net sugriežtinto režimo įstaigose. „Narkomanija Lietuvoje auga. 2008 m. oficialiais duomenimis laisvės atėmimo vietose narkotines ar psichotropines medžiagas neteisėtai vartojo net 20,1 proc. nuteistųjų, tačiau programa orientuota tik į švietėjišką veiklą ir institucijų bendradarbiavimą. Ne pamokančiomis knygelėmis reikia kovoti prieš narkomaniją, o konkrečiais prevenciniais veiksmais,” – teigė Seimo narys ir pabrėžė, jog įvertindamas parengtos Nacionalinės narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos 2010-2016 metų programos trūkumus bei neefektyvumą, ketina nepritarti minėtai programai.

KK inf.

2010-07-26

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!