- Reklama -

KK nuotr.

2012 m. kovo 27 internetinio portalo www.komentaras.lt publikacijoje „Kariai savanoriai sunerimę dėl neteisėtų pareigūnų veiksmų“ paskelbta netiksli ir galimai kariuomenės įvaizdį žeminanti informacija. Anoniminėje publikacijoje ne vieną kartą minimos Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgos bei kariai savanoriai, kurie savo tarnyboje negali būti susiję su minimais publikacijoje įvykiais.

Krašto apsaugos savanorių pajėgos informuoja, kad nėra pareiškusios oficialios nuomonės interneto svetainėje http://www.komentaras.lt/?p=17292, o pajėgų vadovybė nėra gavusi jokių pareiškimų iš karių savanorių.

Norime jus informuoti, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymu atsargos, dimisijos kariai, kariai savanoriai ir kiti aktyviojo rezervo kariai, taip pat parengtojo rezervo kariai, dalyvaudami politinėje veikloje, kuri apima karių politinius pareiškimus, straipsnius ir kalbas, kuriuose viešai reiškiamas nesutikimas su demokratiškai išrinktos valstybės valdžios (Seimo, Respublikos Prezidento, Vyriausybės) paskelbta ir vykdoma politika ar viešai reiškiami politiniai reikalavimai valstybės valdžiai, neturi teisės jokiu būdu jos sieti su savo, kaip kario, statusu, daryti nuorodų į savo karinį laipsnį, dėvėti karinę uniformą.

Publikuojami anoniminiai svarstymai apie kitų institucijų, valdžios įstaigų ir pareigūnų veiklą, kuri niekaip nėra susijusi su kariuomenei skirtomis užduotimis, nėra tikėtina, o jų siejimas su kariais savanoriais yra nesuderinamas su Krašto apsaugos savanorių pajėgų ir visos kariuomenės veiklos principais ir įstatymuose nustatytais apribojimais taikomais karo tarnybai, todėl diskredituoja krašto apsaugos sistemą ir jos institucijas..

Atkreipiame dėmesį, kad naudojant nuotrauką ir prisistatant oficialiu institucijos vardu pažeidžiami visuomenės informavimo principai. Prie publikacijos skelbiama nuotrauka niekaip nėra susijusi su aprašomais įvykiais, joje užfiksuoti du kariai savanoriai taip pat yra vaizduojami visiškai kitame kontekste.

Todėl prašome patikslinti skelbiamą informaciją ir nurodyti jos autorius arba paneigti.

Pagarbiai,

Laimis Bratikas,

Vykdantis Krašto apsaugos savanorių pajėgų viešųjų ryšių karininko pareigas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!