- Reklama -

E.Lementauskas

2011 m. ketvirtąjį ketvirtį Lietuvos bendroji skola užsieniui padidėjo 1,1 mlrd. litų, o per visus 2011 m. – 2,6 mlrd. litų ir 2011 m. pabaigoje sudarė 85,7 mlrd. litų. Lietuvai mažiau lėšų ketina skirti ir Europos Sąjunga. Panašu, kad 2014–2020 m. ES parama gali būti sumažinta iki 14 proc., o tai sudaro daugiau nei 1 mlrd. litų. Mažinamos ES lėšos ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymui. Todėl tam reikiamus dar 2 mlrd. litų, greičiausiai, reikės surasti mūsų šalies biudžete.

Pasak parlamentaro Evaldo Lementausko, šiandieninė šalies ekonominė situacija – sudėtinga. Tačiau valdantieji konservatoriai, užuot sprendę susidariusias problemas, verkšlena, kad reikia skirti daugiau lėšų kai kurioms jų valdomų ministerijų sritims.

Pavyzdys – krašto apsaugos ministrė konservatorė Rasa Juknevičienė, viešojoje erdvėje vis dejuojanti, kad krašto apsaugos finansavimas yra nepakankamas ir tam būtina skirti daugiau lėšų. Jai antrina ir šalies premjeras, konservatorius A. Kubilius.

Pasak E. Lementausko, R. Juknevičienė, turėtų ne reikalauti papildomo finansavimo, o racionaliai panaudoti turimas lėšas.

Parlamentaro teigimu, krašto apsaugos ministrė gauna didžiausią atlyginimą iš visų šioje vyriausybėje dirbančių ministrų, ir per metus dar papildomai išleidžia 25 tūkst. litų mokesčių mokėtojų pinigų reprezentacijai. Apskritai, reprezentacijai Krašto apsaugos ministerija 2011 m. išleido net 2,1 mln. litų. Pagal išlaidavimą šiai sričiai Krašto apsaugos ministerija yra antroje vietoje po Užsienio reikalų ministerijos.

„Siūlyčiau krašto apsaugos ministrei, užuot verkšlenus, kad lėšų trūksta, racionaliau paskirstyti jau numatytas: netaškyti pinigų visokiems reprezentaciniams blizgučiams ir prabangioms vakarienėms bei liautis svaičioti apie Lietuvos pareigą kovoti su Somalio piratais“, – sako E. Lementauskas.

Seimo nario nuomone, protingai perskirsčius Krašto apsaugos ministerijai skirtas biudžeto lėšas ir atsakingai jas naudojant, nenukentėtų nei Lietuvos įsipareigojimai NATO, nei šalies saugumas ir tam nereikėtų skirti papildomų lėšų iš valstybės biudžeto.

Krašto apsaugos ministerija 2012 m. biudžete iš viso numatyta 870,2 mln. litų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!