- Reklama -
Krašto apsaugos viceministras V. Umbrasas. KAM nuotr.
Krašto apsaugos viceministras V. Umbrasas. KAM nuotr.

Rugsėjo 1 d. krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas dalyvaus Latvijos karinių pajėgų pratybų „Namejs 2018“ svečių dienoje, vyksiančioje Adaži poligone.

Programoje numatyta, kad svečiai išgirs pristatymą apie pratybas, išvys karinių pajėgų operacijos veiksmų parodomąją programą. Svečių dienos paraštėse viceministras susitiks su Latvijos gynybos ministerijos valstybės sekretoriumi Janiu Garisonu (Janis Garisons), su kuriuo aptars dvišalį Latvijos ir Lietuvos bei trišalį Baltijos valstybių bendradarbiavimą, saugumo situaciją regione bei priemones kovoti su grėsmėmis.

Pratybose „Namejs 2018“ dalyvauja ir apie 40 Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių. Kartu su Latvijos savanoriškųjų pajėgų kariais jie treniruojasi vykdyti teritorinės gynybos užduotis. Į šiuos mokymus yra išvykęs ir Rukloje dislokuotas NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Čekijos karių kontingentas – apie 180 karių su 15 pėstininkų kovos mašinų „Pandur II“.

Nuo rugpjūčio 20 d. iki rugsėjo 2 d. vykstančios gynybinio pobūdžio pratybos „Namejs 2018“ yra pačios didžiausios Latvijos kariuomenės organizuojamos pratybos. Pratybų metu tikrinamas ginkluotųjų pajėgų pasirengimas apginti Latviją nuo bet kokių grėsmių.

Pratybose „Namejs 2018“ dalyvauja daugiau nei 10 tūkst. karių iš 13 NATO šalių.

KAM inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!