- Reklama -
K.Čilinskas

2009 m. vasario 2 d.

„Oligarchinė santvarka – Lietuvos tikrovė“.
„Leo LT afera – šios santvarkos kulminacija“.
„Naujojo Vilties Prezidento iškėlimas – mūsų (Tautos) iššūkis nomenklatūriniams – korupciniams klanams“.
Kaip tai pasiekti? Įkurti vieningą antioligarchinį demokratinį-pilietinį judėjimą.

Būtent dėl šių tikslų sausio 31 d. Kaune, susirinkus apie pusantro šimto visuomeninių organizacijų atstovų, buvo įkurtas Jungtinis demokratinis judėjimas, kurio pirmininku išrinktas žinomas advokatas Kęstutis Čilinskas.

Pasak K.Čilinsko, šio judėjimo tikslas – koncentruoti Lietuvoje esamas visuomeninės veiklos pastangas, mobilizuoti visuomeninės veiklos pajėgas, kuriomis būtų siekiama kurti demokratinę teisinę Lietuvos valstybę.

Būdamas Konservatorių frakcijos Seime nariu, Kęstutis Čilinskas pamatė, kad vienas lauke – ne karys (daugybė jo parengtų įstatymų projektų, kaip reformuoti teisinę sistemą Lietuvoje, taip ir liko gulėti ant jo darbo stalo – į Seimą savo sąraše jį pakvietusiai Konservatorių partijai tokia advokato iniciatyva buvo nereikalinga), todėl buvęs parlamentaras atsisakė kandidatuoti dar kartą į Seimą pagal šios partijos sąrašą ir ėmėsi burti visuomenininkus.

„Valdymo piramidės viršūnėje yra visuomenė. Po to – tai tautai tarnaujanti valdžia. Taip parašyta ir Konstitucijoje: valdžios įstaigos tarnauja žmonėms. Bet kai susikuria oligarchinis valdymas, hierarchijos viršūnėje atsiranda oligarchinės grupuotės. Partijos vadovybė korumpuota, o partijoje dauguma to nenorėtų. Bet partijos vadovybė valdo pinigus. Todėl tai, kas yra dabar, yra antikonstitucinis valdymas. Ir reikia atkurti Konstitucijos veikimą Lietuvoje“, – taip Jungtinio demokratinio judėjimo būtinumą aiškino teisininkas.

Kaip vieną šio judėjimo svarbiausių tikslų advokatas K.Čilinskas mato Vilties Prezidento iškėlimą per Prezidento rinkimus bei LEO LT sandėrio panaikinimą.

„Reikia pripažinti LEO LT sandėrį niekiniu ir padaryti restituciją“, – teigė advokatas.

Tarp kuriančių Jungtinį demokratinį judėjimą visuomeninių organizacijų didesnę dalį sudarė iki šiol Konservatorių partiją rėmusios organizacijos. Steigiamajame susirinkime taip pat dalyvavo buvęs parlamentaras R.Sedlickas, iš Valstybės saugumo departamento pašalintas „konservatorių kurmiu“ vadintas Imantas Melianas, buvusi Seimo kontrolierė, kadaise sieta su Pakaunės įvykiais, Leonarda Kuodienė ir nemažai kitų V.Landsbergio šalininkų.

Manoma, kad ateityje, kai šis Jungtinis demokratinis judėjimas turės savo skyrius visuose rajonuose ir bus išvystęs struktūrą, jis peraugs į politinę partiją, kuri bus alternatyva dabar esančiai Konservatorių partijai.

„Daugelis žmonių yra nusivylę korumpuota Andriaus Kubiliaus piramide, tačiau neturi kur išeiti – Konservatorių partijai iki šiol alternatyvos nebuvo. Kai jus įsteigtas šis judėjimas, žmonės turės kur atsitraukti nuo A.Kubiliaus“, – „Karštam komentarui“ sakė vienas Konservatorių partijos tarybos narys.

Taigi dešiniajame politiniame flange bręsta didžiuliai pokyčiai – iki kitų Seimo rinkimų Lietuvoje gali atsirasti dar viena dešinioji politinė partija.

KK inf.

 

 

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!