- Reklama -
Seimui priėmus A.Valionio įregistruotą Amnestijos įstatymą, V.Uspaskich greit visiems savo politiniams oponentams galės rodyti visai kitokį gestą - trijų pirštų kombinaciją

Paaiškėjo paslaptingų A.Valionio vizitų pas V.Uspaskichą į Kėdainius tikslas

2009 m. vasario 4 d.

Baigiantis 2004-2008 metų Seimo kadencijai, buvęs užsienio reikalų ministras, socialliberalas Antanas Valionis Seime įregistravo Amnestijos įstatymo projektą, kurį savo aiškinamajame rašte aiškino taip: "2009 metais bus minimas Lietuvos vardo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose tūkstantmetis. Ši sukaktis yra reikšminga visam Lietuvos valstybingumui. Atsižvelgiant į šios istorinės datos svarbą visai lietuvių tautai bei humanizmo principus Lietuvos Seimui yra teikiamas amnestijos įstatymo projektas”.

Anot jo, šiuo įstatymu siekiama, kad asmenims būtų sumažintos teismo jiems paskirtos bausmės. "Asmenys, kuriems bausmės būtų mažinamos, nebūtų paleidžiami iš laisvės atėmimo vietų, bet bausmės laikas sutrumpėtų skaičiuojant nuo faktiškai dar neatliktos bausmės", – tvirtina jis.

Taip pat šiuo įstatymo projektu nuo visos bausmės būtų atleidžiami asmenys, kurie yra padarę baudžiamuosius nusižengimus, jei bausmės dar nėra pradėtos vykdyti.

“Pagal šiame įstatymo projekte nurodytus straipsnius, jei šis Amnestijos įstatymas būtų priimtas, tai pirmiausia nuo bausmės būtų atleisti Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich, kiti darbiečiai, o taip pat Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas”, – “Karštam komentarui” sakė vienas nenorėjęs būti įvardytas advokatas.

Jo manymu, būtent dėl to Viktoras Uspaskich pastaruoju metu elgiasi pakankamai santūriai valdančiosios koalicijos atžvilgiu ir nekaišiojo pagalių jai į ratus.

“Seime jis prieina ir apkabina A.Valinsko žmoną, pagiria A.Kubilių… Gudrus V.Uspaskich, ką ir bepasakysi – juk jau šiomis dienomis Seimas turėtų priimti Amnestijos įstatymą, pagal kurį jis ir jo vadovaujama Darbo partija švęs didžiulę pergalę”, – Amnestijos įstatymo projekto tikrąsias atsiradimo aplinkybes KK atskleidė vienas advokatas.

Kaip jau rašyta, žiniasklaida ne kartą buvo rašiusi apie paslaptingus socialliberalo vizitus pas V.Uspaskich į Kėdainius. Tada nei A.Valionis, nei V.Uspaskich savo susitikimo tikslų žiniasklaidai nekomentavo. O Seimo kadencijos pabaigoje atsirado V.Uspaskichą nuo baudžiamosios atsakomybės turintis išgelbėti Amnestijos įstatymo projektas.

Kaip žinia, V.Uspaskich kaltinamas dėl “juodosios” Darbo partijos buhalterijos ir jam gresia keleri metai nelaisvės.

 

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!