- Reklama -
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. KK nuotr.

Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė visiškai nepriimtinais laiko finansų ministro pareiškimus dėl to, kad minimalios algos 2015 metais negalima bus padidinti iki 1509 litų. Politikė pabrėžia, kad valdančiosios koalicijos partneriai, ruošiant Vyriausybės programą, sutarė, kad minimali alga bus nuosekliai didinama. Be to, politikė mano, kad finansų ministras nėra susipažinęs su pačių socialdemokratų pasirašytu įsipareigojimu profesinėms sąjungoms dėl minimalios algos didinimo.

„Dar 2011 metų pabaigoje tuo metu opozicijoje buvusios parlamentinės partijos pasirašė susitarimą su profesinėms sąjungomis, kuriuo įsipareigojo, jog minimalus mėnesinis atlyginimas sudarytų 50 procentų einamųjų metų vidutinio darbo užmokesčio. Šiuo metu vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje yra 2305 litai, tad minimali algą atitinkamai jau turi būti 1152 litai. Tokį įsipareigojimą pasirašė pats socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius. Todėl mane labai stebina, kodėl socialdemokratų deleguotas finansų ministras, nesuderinęs šio klausimo su koalicijos partneriais ir savo partijos vadovais, leidžia sau svaidytis tokiais neatsakingais pareiškimais. Šį klausimą mes kelsime artimiausiame politinės tarybos posėdyje“, — sako L. Graužinienė.

Taip pat L. Graužinienė spekuliatyviais pavadino bandymus vengti minimalios algos didinimo, dėl neva pablogėsiančios aplinkos eurui įvesti. Politikė pabrėžia, kad didesnė minimali alga nesutrukdė Latvijai prisijungti prie euro zonos: „Ką tik eurą įsivedusioje Latvijoje minimali alga yra 1105 litai, Estijoje, kuri jau turi eurą, po jo įvedimo minimali alga padidėjo iki 1225 litų. Esu įsitikinusi, kad jeigu valdančiojoje koalicijoje bus sutarta dėl euro įvedimo 2015 metais, įvedus eurą, minimali alga turi būti ne mažesnė kaip 1509 litai“.

Anot Darbo partijos pirmininkės, Darbo partija toliau nuosekliai sieks savo pagrindinio šios kadencijos tikslo — didinti minimalią algą.

„Minimalios algos didinimas buvo pagrindinis Darbo partijos reikalavimas, 2012 metais formuojant valdančiąją koaliciją. Buvo sutarta 2013 metais minimalią mėnesinę algą padidinti iki 1000 litų ir toliau siekti jos padidinimo iki 1509 litų. Deja, tenka apgailestauti, kad socialdemokratų finansų ministras pamiršo susitarimus, kurie buvo, prieš tvirtinant Vyriausybės programą. Todėl prasidėjusi diskusija Trišalėje taryboje, kurioje Darbo partiją atstovauja deleguota socialinių reikalų ir darbo ministrė, toliau bus tęsiama pagal numatytą planą, kurio tikslas — padidinti minimalią algą iki 1509 litų“, — sako Darbo partijos pirmininkė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!