- Reklama -

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Latvijos Prezidentu. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su oficialaus vizito į Lietuvą atvykusiu Latvijos Prezidentu Andriu Bėrziniu. Tai pirmasis susitikimas su naujuoju Latvijos vadovu.

„Latvija yra artimiausia mūsų kaimynė. Sprendžiant svarbiausias regiono problemas mūsų pozicijos sutampa. Geri kaimyniški santykiai užtikrins sėkmingą bendradarbiavimą energetikos, ekonomikos ir saugumo klausimais”, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, naujas perspektyvas atveria stiprėjantys mūsų šalių verslo ryšiai. Latvija yra viena svarbiausių Lietuvos ekonominių partnerių. Kaimyninė valstybė yra trečia didžiausia Lietuvos eksporto rinka ir ketvirta pagal dydį importuotoja mūsų šalyje. Prezidentės teigimu, ateityje abiejų šalių piliečiams, ypač gyvenantiems pasienio regionuose, bus naudinga mokėti kaimynų kalbą. Tai atvers didesnes galimybes ieškant darbo, sustiprins abiejų tautų verslo ir kultūros bendruomenių ryšius.

„Energetinį saugumą užtikrinantys projektai yra gyvybiškai svarbūs mūsų šalims. Baltijos valstybių energetinė nepriklausomybė – būtina sąlygą siekiant sėkmingos mūsų šalių raidos, kuriant žmonių gerovę ir saugumą regione”, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak Prezidentės, tiesdami elektros jungtis su Šiaurės šalimis ir Lenkija, stiprindami dujų sektoriaus diversifikaciją sukursime integruotą ir konkurencingą Baltijos energetikos rinką, prisijungsime prie Europos energetinės sistemos.

Šalies vadovės teigimu, Baltijos jūros pakrantėje yra pakankamai vietos keliems suskystintų dujų terminalams. Lietuva ketina statyti savo terminalą Klaipėdoje.

Latvijos Prezidentas išreiškė paramą Lietuvos vykdomam Visagino atominės elektrinės projektui, kurį įgyvendinant Latvija ketina rasti būdų prisidėti.

Lietuvos Prezidentė padėkojo Latvijos vadovui už pareikštą tvirtą savo šalies paramą mūsų valstybei dėl Austrijos veiksmų paleidžiant įtariamąjį Sausio 13-osios byloje.

Prezidentės spaudos tarnybos inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!