- Reklama -
Artimieji mano, kad D.Kedys ant Kauno marių kranto buvo atvežtas ir paliktas jau nužudytas. KK nuotr.

„Karšto komentaro“ šaltinių duomenimis, Generalinėje prokuratūroje pasklido kalbos, kad prieš kelis mėnesius iš slapto Generalinės prokuratūros skyriaus esą buvo išneštos Drąsiaus Kedžio suėmimą įrodančių dokumentų kopijos. Kalbama, kad Drąsius Kedys esą buvo oficialiai sulaikytas kelios dienos prieš prokuroro E.Palaimos skambutį Neringai Venckienei.

Kaip žinia, prokuroras E.Palaima D.Kedžio seseriai paskambino 2010 m. vasario 25 d. ir paklausė, ar D.Kedžiui reikės advokato. Šį telefono skambutį N.Venckienė suprato kaip faktą, kad jos brolis Drąsius Kedys buvo sulaikytas. Tačiau kiek vėliau tą pačią dieną prokuroras E.Palaima jau atsisakė žiniasklaidai pakomentuoti, ką reiškė jo skambutis ir toks klausimas N.Venckienei, oficialus D.Kedžio suėmimas buvo paneigtas, o balandžio 17 d. Drąsius Kedys buvo rastas negyvas ant Kauno marių kranto. Oficiali versija – užspringo savo skrandžio turiniu.

Tuo tarpu Generalinėje prokuratūroje sklando kalbos, kad tik laiko klausimas, kada į žiniasklaidą bus išmestas dokumentas, esą Drąsius Kedys buvo suimtas oficialiai.

Pasak šaltinių, kalbama, kad „dar ne laikas“.

Sklando nuomonė, kad iš Generalinės prokuratūros slaptojo skyriaus išneštas Drąsiaus Kedžio suėmimo dokumentas, vienas vaizdo įrašas ir 24 į pedofilijos bylą neįtrauktų telefoninių pokalbių stenogramų lapai į žiniasklaidą bus „nutekinti“ tuomet, kai „ateis laikas“ per generalinį prokurorą Darių Valį „nukirsti Valdovę“ – esą Prezidentės Dalios Grybauskaitės paskirtas generalinis prokuroras Darius Valys nuslėpė svarbius įrodymus ir „nutyrė“ Drąsiaus Kedžio mirties bylą.

Šaltinių duomenimis, šie svarbūs įrodymai šiuo metu esą yra saugojami ne Lietuvos teritorijoje ir į žiniasklaidą bus išmesti „atėjus laikui“.

Kaip žinia, Generalinės prokuratūros ONKT departamento prokuroras Aidas Mažeika, viešai paskelbęs, jog Drąsiaus Kedžio mirtis – savaiminė, ir nutraukęs ikiteisminį tyrimą dėl D.Kedžio mirties, po kelių dienų pasitraukė iš Generalinės prokuratūros ir perėjo dirbti į advokato padėjėjus.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!