- Reklama -
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Lenkijos žmones Nepriklausomybės dienos proga ir su Lenkijos Prezidentu Bronislovu Komorovskiu aptarė dvišalių santykių eigą. Prezidentūros archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Lenkijos žmones Nepriklausomybės dienos proga ir su Lenkijos Prezidentu Bronislovu Komorovskiu aptarė dvišalių santykių eigą ir perspektyvas, bendrus energetinius projektus, euro zonos skolų krizės įtaką šalių ekonomikai bei prioritetus derantis dėl naujos ES finansinės perspektyvos.

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai sutarė asmeniškai rūpintis dvišalių santykių gerinimu ir sieks, kad tai būtų įgyvendinta įvairiomis formomis, apimant bendradarbiavimą švietimo, kultūros, ekonomikos ir kitose svarbiose srityse.

„Minint Lietuvos ir Lenkijos diplomatinių santykių dvidešimtmetį šalis sieja daug bendrų projektų ir tikslų – elektros ir dujų jungčių projektai, naftos įmonių bendradarbiavimas. Jų įgyvendinimas bus naudingas Lietuvos ir Lenkijos žmonėms ir užtikrins viso regiono saugumą. Ir geografija, ir istorija įpareigoja mus visose srityse ieškoti geriausių sprendimų Lietuvos ir Lenkijos žmonėms”, – teigia Prezidentė.

Prezidentai taip pat kalbėjosi apie bendrus veiksmus siekiant branduolinės saugos užtikrinimo netoli Lietuvos ir Lenkijos statomose Kaliningrado ir Astravo atominėse elektrinėse. Taip pat aptarė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Čikagoje ir pirmininkavimo ES aktualijas. Prezidentės teigimu, Lenkijos pirmininkavimo patirtis ES ypač sudėtingu laikotarpiu bus labai naudinga pirmininkavimui 2013 m. besirengiančiai Lietuvai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!