- Reklama -

Prezidentūros archyvo nuotr.

Europos Vadovų Taryboje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dvišalius Lietuvos ir Lenkijos santykius aptarė su šiuo metu ES pirmininkaujančios Lenkijos Ministru Pirmininku Donaldu Tusku.

Lietuvos vadovė pasveikino Lenkijos premjerą su jo vadovaujamos partijos Pilietinės platformos pergale rinkimuose į Lenkijos parlamentą.

Prezidentė su Ministru Pirmininku Donaldu Tusku sutarė, jog tolimesni geri kaimyniški santykiai, pagrįsti tarpusavio supratimu ir partneryste yra bendras abiejų šalių siekis. Lietuvos vadovė ir Lenkijos premjeras teigiamai įvertino rugsėjį įkurtos dvišalės švietimo ekspertų komisijos darbą.

Taip pat įvyko šalies vadovės dvišaliai susitikimai su ES ypatingąja užsienio politikos įgaliotine Catherine Ashton ir Danijos Ministre Pirmininke Helle Thorning – Schmidt.

Su ES ypatingąja užsienio politikos įgaliotine Catherine Ashton Prezidentė Dalia Grybauskaitė aptarė ES užsienio politikos ir Rytų partnerystės klausimus. Valstybės vadovė taip pat pasveikino naujai išrinktą Danijos premjerę. Dvišalius Lietuvos ir Danijos santykius abiejų šalių valstybės ir vyriausybės vadovės sutarė išsamiai aptarti kitą penktadienį, kai Danijos Ministrė Pirmininkė su vizitu lankysis Lietuvoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!