- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Liuksemburgo Parlamento pirmininką Laurentą Mosarą (president.lt nuotr.)


Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Liuksemburgo Parlamento pirmininką Laurentą Mosarą. Susitikime aptarta Lietuvos ir Liuksemburgo dvišaliai santykiai, ekonominis ir kultūrinis bendradarbiavimas, aktualūs abiems valstybėms Europos Sąjungos klausimai, bendri projektai alternatyviosios energetikos srityje.

Valstybės vadovė pabrėžė, jog sėkminga alternatyviosios energetikos raida skatina visos Europos Sąjungos ir kiekvienos jos narės ekonominę ir technologinę pažangą, užtikrina tvarią plėtrą ir stipriną energetinę nepriklausomybę.

„Birželį Liuksemburge su šios šalies Ministru Pirmininku sutariau, jog būtų pradėtos konsultacijos dėl investicijų į Lietuvos atsinaujinančios energetikos sektorių. Europos Sąjungos įpareigojimai skatinti saulės, vėjo ir kitos alternatyvios energijos panaudojimą atveria naujas galimybes ir palankią aplinką užsienio investicijoms Lietuvoje. Šios dienos pokalbyje aptarėme tolesnius konkrečius žingsnius. Lietuva turi padaryti savo namų darbus tvarkydama reguliacinę aplinką ir sudarydama palankias sąlygas investuotojams", – kalbėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentės spaudos tarnybos inf.

2010-09-30

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!