- Reklama -
LLS pirmininkas Vytautas Šustauskas

Lietuvos Respublikos Premjerui G.Kirkilui

Pareiškimas

2007 07 12

Lietuvos Laisvės Sąjunga, nuo 1992 m. atsiskyrusi nuo Lietuvos Laisvės Lygos, nuėjo ilgą kelią kovoje už tiesą ir teisingumą, gindama žemiau skurdo ribos gyvenančius Lietuvos piliečius. Pro mūsų akis praėjo visas Nepriklausomos Lietuvos kelias, visas Lietuvos turto privatizavimas. Kiek surengta protesto, bado akcijų, blokuota magistralė, tačiau niekas nepadėjo įveikti susiformavusios baisios sistemos Lietuvoje. Ši naujoji biurokratinė sistema lenkia ir buvusią iškreiptą komunistinę sistemą. Korupcija ir biurokratija apėmė visas gyvenimo sritis. Lietuvos gyventojai, praradę viltį geriau gyventi, bėga iš savo Tėvynės, už kurią kovojo Sausio 13-ąją, stovėjo Baltijos kelyje. Kas prie to privedė? Tai gerai suplanuota sąjūdinė KGB-istinė sistema ir jos pirmieji vykdytojai – tai p.V.Landsbergis, A.Brazauskas ir visa kita nomenklatūra. Noriu tiesiai paklausti Jūsų, Premjere:

1.     Ar ir Jūs esate vienas iš veikėjų tos baisios sistemos?

2.     Ar Jūs nematote, nesuprantate kas iš tiesų darosi valstybėje?

3.     Ar Jus šantažuoja ir spaudžia kokios nors Lietuvos ar užsienio finansinės grupuotės?

4.     Ar ilgai Jums pavyktų mulkinti Lietuvos piliečius?

Dabar noriu tiesaus atsakymo į šiuos klausimus, kadangi daug žmonių kreipiasi į mane ir klausia, kodėl nutilo LLS. Tuo pačiu noriu pasakyti, kad mes nenutilome, bet ruošiamės lemiamam šuoliui. O dabar atsakykite:

1.     Kodėl Jūs pasiskelbėte kovotoju su korupcija, jeigu ją slepiate?

2.     Lietuvos saugumo vadas padarė nusikaltimą prieš visuomenę, privatizuodamas butus, be sankcijų klausydamasis Lietuvos piliečių, rašydamas fabrikuotas pažymas ir t.t. Tačiau Jūs, kaip Premjeras, tokių žmonių nebaudžiate, bet, jų bijodamas, stengiatės surasti darbą valstybinėse institucijose. Kas skatina Jus šitaip elgtis?

3.     Generalinės policijos komisaras, galima sakyti, nusikalstamai veikęs, taip pat yra Jūsų ginamas. Siūlote pakeisti įstatymą arba priimti naują vienam žmogui. Nejaugi Lietuvoje atsirado Dievų?

4.     Bijodamas Konstitucinio Teismo verdikto dėl „Alitos“ privatizavimo, neatskleidžiate visos tiesos, kad ir kokia ji bebūtų. Galbūt ir Jūsų rankos suteptos?

Jūs gerai mane pažįstate, niekada nepuolu iškart, bet stebiu politikų darbus. Drąsiai sakau, kad Lietuvos valstybės jau nebėra, liko tik pavadinimas.

5.     Išvertėte kailį ir parsidavėte amerikonizmo idėjai, kaip ir V.Landsbergis, Lietuvą baugindami rusais. Ar nemanote, kad su kaimynėmis reikia gyventi draugiškai?

Seimas norėjo skelbti man apkaltą už netaktą, nors aš nesulaužiau priesaikos, nepadariau ir nusikaltimo, kaip daugelis Jūsų kolegų, vogdami Lietuvos turtą, žemes. Buvau prie didelio Kauno biudžeto lobio, tačiau nepavogiau nė cento, nors galimybių buvo. Baigiau universitetą ir laikau save ne kvailesniu už tuos valdininkus, kuriuos Jūs skiriate į atsakingus postus. Atidavęs geriausius 20 savo gyvenimo metų kovoje už Lietuvos nepriklausomybę, šiandien negaliu gauti darbo ir pragyventi tenka iš brolio, seserų paramos, kurie visą savo turtą uždirbo savo sąžiningu darbu, o Sovietų laikais užėmę gana aukštus postus, neprisivogė. Jiems pasisekė, kad turi darbą ir gauna šiokią tokią pensiją.

Puikiai matau, kas vyksta aplinkui. Tūkstančiais hektarų superkamos Lietuvos žemės, kurortinėse vietose statomi namai, o leidimus statyboms išduoda Jūsų skirti valdininkai, kaip, pavyzdžiui, Klaipėdoje ir t.t.

Žmonių prašoma, Lietuvos Laisvės Sąjunga, nuo 2007 m. rugpjūčio 1d. pradeda masišką bado akciją prie Vyriausybės rūmų – tai tik pradžia. Jūs prižadėjote sutramdyti korupciją, bet tai – tik žodžiai. Jūsų veiksmai rodo ką kita – bijote susikompromitavusių jėgos struktūrų vadovų. Bet visą, galbūt ir didesnį, informacijos kiekį turi ir Lietuvos Laisvės Sąjunga – tai keturių politinių žmogžudysčių užsakymas.

Gerai žinote, jog konservatoriai norėjo man suversti „Bražuolės“ tilto susprogdinimą. Visą informaciją, sukauptą per ilgus metus, paleisime į viešumą, su pokalbių įrašais, kai kurių politikų nuotraukomis – tegu pasaulis pamato kokia iš tikrųjų yra Lietuva. Atskleisime „Tulpinių“, “Vilniaus brigados” bei kitų nusikalstamų grupuočių „stogus“, ir kieno užsakymu buvo žudomi verslininkai ir kiti. Pakilsime visu ūgiu prieš policinę valstybę, kuri visą tautą veda į pražūtį.

Jums ir toliau linkiu ginti prasižengusius vadus, biurokratus, kadangi jie taip pat turi daug kompromituojančios medžiagos. Neturiu turtų, todėl ir nebijau nei kalėjimo, nei mirties. Laukiu Jūsų atsakymo į visus klausimus. Negavus atsakymo, laikysime, jog tai – ženklas veikti.

Lietuvos Laisvės Sąjungos vardu Vytautas Šustauskas

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!