- Reklama -

Arvydas Akstinavičius. KK nuotr.

Socialdemokratų sąjungos veikla ir sprendimai visados rėmėsi 1992 m. priimtos LR Konstitucijos nuostatomis taip pat ir 9-ojo straipsnio 1 dalimi, jog „Svarbiausi Valstybės ir Tautos gyvenimo klausimai sprendžiami referendumu“ bei 47 straipsnio 1 dalimi, jog „Žemė, vidaus vandenys, miškai, parkai nuosavybės teise gali priklausyti tik Lietuvos Respublikos piliečiams ir valstybei“.

LSDS siekė ir siekia, kad valstybės piliečiai galėtų viešai reikšti nuomonę, nebijodami susidorojimo, tampymo po teismus, kad ginant viešąjį interesą jų pačių pasirinkti ir aprobuoti spendimai būtų realiai įgyvendinami, kad klausimai, kuriuos gali išspręsti pati visuomenė turi būti paimti iš centrinės valdžios ir perduoti visuomenės kompetencijai. Socialdemokratų sąjungos programoje įtvirtinta nuostata, jog, siekiant demokratinio valdymo, daugiau galių suteikti šalies piliečiams taip pat ir kontroliuojant jų renkamą valdžią. LSDS ne kartą siūlė keisti referendumo įgyvendinimą ženkliai supaprastinant ir palengvinant referendumo inicijavimą (mažinant būtinų parašų skaičių).

Socialdemokratų sąjunga pritaria ir palaiko iniciatyvą privalomajam referendumui paskelbti bei referendumu siūlomus sprendimus:

Pakeisti Lietuvos Respublikos Konstitucijos 9, 47 ir 147 straipsnius, numatant, kad:

Referendumu priimti sprendimai gali būti keičiami tik referendumu. Referendumas taip pat skelbiamas, jeigu jo reikalauja ne mažiau kaip 100 tūkstančių piliečių, turinčių rinkimų teisę.

Žemė, vidaus vandenys, miškai, parkai nuosavybės teise gali priklausyti tik Lietuvos Respublikos piliečiams ir valstybei.

Valstybinės ir bendruomeninės reikšmės gamtos išteklių išgavimo ir naudojimo klausimai sprendžiami tik referendumu.

LSDS kviečia visus Lietuvos piliečius būti neabejingiems savo pačių ateičiai, tapti tikrais valstybės šeimininkais, aktyviai įsijungti į referendumu siūlomų sprendimų įgyvendinimą bei parašų rinkimą.

Lietuvos socialdemokratų sąjungos pirmininkas Arvydas Akstinavičius

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!