- Reklama -

A.Šedžius pašalintas iš Lietuvos liaudies partijos. KK nuotr.

Šių metų kovo 20 dieną Lietuvos liaudies partijos Taryba vienbalsiai priėmė sprendimą pašalinti Andrių Šedžių iš partijos, todėl jis nebegali vykdyti partijos pirmininko pareigų.

Teisinis šio sprendimo pagrindas – Lietuvos liaudies partijos įstatų 14 straipsnis, skelbiantis: ,,Narys gali būti pašalintas iš politinės partijos, jeigu nesilaiko politinės partijos įstatų, suvažiavimo, Tarybos ir/ar kitų politinės partijos organų nutarimų, destruktyviai veikia politinės partijos nenaudai. Sprendimą dėl pašalinimo iš politinės partijos priima politinės partijos skyriaus susirinkimas arba Taryba 2/3 dalyvaujančių narių balsų dauguma“.

Lietuvos liaudies partijos įstatų 9.2. punktas skelbia, kad partijos nario, o Andrius Šedžius toks buvo, pareiga ,,laikytis politinės partijos įstatų, vykdyti suvažiavimų, konferencijų, Tarybos ir kitų politinės partijos organų nutarimus“.

Akivaizdu, kad politinė partija – tai bendrų idėjų ir vertybių pagrindu laisvanoriškai veikiantis piliečių susivienijimas, turintis savivaldos teisę ir vadovaujantis vidinės demokratijos principais. Politinė partija negali būti verčiama vieno asmens nuosavybe ir veikti pagal verslo įmonės principą.

Partijos vadovas nėra UAB direktorius ir privalo atsižvelgti į teisėtai veikiančio partijos valdymo organo sprendimus. Šiuos pamatinius kolegialaus darbo principus ir ignoravo Andrius Šedžius, sistemingai pažeisdamas Lietuvos liaudies partijos įstatus.

Daugelį Tarybos ir eilinių partijos narių jau seniai šokiravo įžūlus ir tariamą pranašumą demonstruojantis Andriaus Šedžiaus elgesys. Paskutinis ,,lašas“, apsprendęs jo pašalinimą iš partijos buvo 2015 m kovo 20 d. Tarybos posėdis, kuriame pirmininkas nepaisė Tarybos narių pasisakymų dėl per ankstyvos pirmininko pasiūlytos suvažiavimo datos 2015-04-11 d. ir Tarybos sprendimo neeilinį suvažiavimą surengti 2015-06-13 d. Vilniuje, norint tinkamai jam pasiruošti: parengti ir apsvarstyti Tarybos posėdyje naują partijos programos variantą, įstatų pakeitimus, suvažiavimą suorganizuoti pagal protokolinius reikalavimus.

Tačiau  Andrius Šedžius, nepaisydamas Tarybos sprendimo, peržengęs savo įgaliojimų ribas, vienasmeniškai nutarė ir paskelbė neeilinį partijos suvažiavimą vis tiek balandžio 11 d. Šiauliuose, apie ką ir pranešė kovo 23 dieną elektroniniu paštu visiems Tarybos nariams. Akivaizdu, kad bandymas surengti tariamą suvažiavimą be LLP Tarybos pritarimo ir pažeidžiant partijos įstatus yra negalimas. Tokiam „suvažiavimui“ įvykus, jo sprendimai nebus teisėti ir LLP pripažįstami.

Lietuvos liaudies partijos taryba

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!