- Reklama -

Prezidentė lankėsi pas vaikus globojančią Svetlanos ir Sauliaus Lesinskų šeimyną. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Molėtuose Svetlanos ir Sauliaus Lesinskų šeimynoje, auginančioje devynis globojamus vaikus.

Prezidentė domėjosi, su kokiomis problemomis susiduria šeimyna, turinti didelę vaikų globos patirtį, ir kokios pagalbos reikėtų, kad vaikų globai ryžtųsi ir daugiau šeimų.

„Net ir geriausi globos namai neįstengs vaikui suteikti tiek šilumos, kiek šeima. Todėl turime iš esmės keisti požiūrį į vaikų globą ir jos finansavimą. Globos įstaiga šiems vaikams turėtų būti tik tarpinė ir trumpalaikė stotelė“, – sakė Prezidentė.

Kad vaikai iš globos įstaigų kuo anksčiau patektų į šeimos aplinką, Prezidentė inicijuos įstatymų pataisas. Pasak Prezidentės, būtina didinti finansavimą globėjų šeimoms ir šeimynoms bei paspartinti įvaikinimo ir nuolatinės globos procesus.

Seimo rudens sesijoje buvo įregistruotos Prezidentės Civilinio kodekso pataisos, įtvirtinančios principą, kad vaikai turi augti šeimose, ir ribojančios laikinos globos trukmę. Šiose pataisose numatyta, kad vaikai iki trejų metų globos įstaigose būtų ne ilgiau kaip 3 mėnesius, o vyresni – ne ilgiau 12 mėnesių. Šiuo metu rengiamos įstatymų pataisos turi padėti įgyvendinti šį principą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!