- Reklama -
LLRA pirmininkas V.Tomaševskis aktyviai siekia dvikalbystės Lietuvoje. KK nuotr.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį LLRA Vyriausioji taryba Valdemarui Tomaševskiui pasiūlė kandidatuoti šalies prezidento rinkimuose. LLRA lyderis anuomet paprašė laiko, reikalingo pasiūlymui apgalvoti, visiems argumentams už ir prieš kandidatavimą išanalizuoti ir į politinę situaciją įsigilinti. Šiandien, po to, kai partijos pirmininkas priėmė pasiūlymą dalyvauti rinkimuose, Vyriausioji taryba priėmė oficialų sprendimą kelti Valdemaro Tomaševskio kandidatūrą į šalies prezidentus.

Tiek LLRA, tiek keliasdešimt visuomeninių organizacijų ir visoje šalyje veikiančių grupių laukė būtent tokio partijos lyderio sprendimo. Daug buvo svarbių argumentų, padiktavusių sprendimą kandidatuoti. Visų pirma, jei LLRA neiškeltų kandidato, politinėje scenoje atsirastų vakuumas, o to rinkėjai nesuprastų, dar daugiau – tai juos dezorientuotų, juk LLRA jau įsitvirtino Lietuvos politinėje scenoje, ją palaiko vis daugiau rinkėjų – nepaisant kartais nepalankių sąlygų ir netgi išpuolius. Už LLRA balsuoja ne tik lenkai ir kitų tautybių atstovai – rusai, baltarusiai, totoriai ir kiti, bet ir etniniai lietuviai. Mūsų šalies piliečiai mato ir vertina tiek LLRA, tiek jos lyderio Valdemaro Tomaševskio sąžiningumą. Partija niekada nebuvo įsivėlusi į jokį korupcinį skandalą, o korumpuotumas, deja, Lietuvos politinėje scenoje nėra retas reiškinys. Partija principingai atsisakydavo (ir atsisako) verslo struktūrų siūlomos paramos, sąžiningai dirba galvodama apie kiekvieną rinkėją. Tai nėra vien žodžiai – tai yra faktai. Rinkėjai vertina sąžiningą mūsų darbą, juk neatsitiktinai būtent LLRA – iš visų 40 šalyje veikiančių politinių partijų – gavo daugiausiai mokesčių mokėtojų paramos. Sąžiningos politikos, taip reikalingos šiandieninei Lietuvai, pavyzdys yra būtent partijos pirmininkas Valdemar Tomaševski. Dėl jau nurodytų ir dėl kitų priežasčių nesvarstome kito sprendimo, išskyrus sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose ir skatinti dirbti vadovaujantis ne tik minėtomis vertybėmis, bet ir visomis tomis vertybėmis, kurios kyla iš krikščionybės. Apie jas LLRA atstovai ne tik kalba, bet jomis vadovaujasi ir kasdieniniame gyvenime. Neatsitiktinai buvome negimusios gyvybės apsaugos ir religijos mokymo mokyklose iniciatoriai – juk visa tai yra taip svarbu turint omenyje šiandien mus supančias grėsmes.

Lenkų rinkimų akcijai pavyko įgyvendinti labai svarbią tarnavimo piliečiams idėją, nes LLRA į pareigas skiria tam tikram darbui tinkamus asmenis, vykdo tinkamą kadrų politiką. LLRA buvo vienintelė iš valdančiąją koaliciją sudarančių partijų, kurios atstovai balsavo prieš parlamentarų algų didinimą. LLRA valdomose savivaldybėse nėra vietos korupcijai, atvirkščiai – jos gali pasigirti nemažais pasiekimais įvairiose srityse. Vilniaus krašto savivaldybės pirmauja įgyvendindamos socialinius ir infrastruktūros plėtros projektus. Pavyzdžiui, tik Vilniaus rajone per pastaruosius 10 metų buvo pastatyti 5 vaikų darželiai (Avižieniuose, Rudaminoje, Nemenčinėje, Lavoriškese ir Mickūnuose), 2 naujos ligoninės (Šumske ir Nemenčinėje), socialines paslaugas teikiantys centrai (Paberžėje, Nemenčinėje). Vilniaus rajono savivaldybė vienintelė šalyje dengia 25 proc. Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nustatytos šilumos kainos, taip pat moka subsidijas už šaltą vandenį, o iki 5 ha žemės turintys ūkininkai yra atleidžiami nuo žemės mokesčio. Tokių sprendimų, kurie sunkiais laikais yra svarbūs eiliniam piliečiui, nėra kituose Lietuvos regionuose. Nepaisant to, kad Vilniaus rajono savivaldybė įgyvendina išties daug įvairių sričių projektų ir plačiu mastu vykdo kitus darbus, ji praktiškai neturi įsiskolinimo, o tai yra teigiamas pavyzdys kitų šalies savivaldybių fone.

Vertėtų priminti, kad Valdemar Tomaševski startavo paskutiniuose šalies prezidento rinkimuose 2009 metais ir pasiekė gerų rezultatų: anuomet, būdamas jauniausias kandidatas, užėmė ketvirtą vietą iš visų septynių pretendentų, šalies mastu gavo beveik 5 proc. balsų, o regione, kuriame yra geriau žinomas, jo rezultatai buvo išties fenomenalūs. Šalčininkų ir Vilniaus rajonuose jis gavo atitinkamai 67 ir 50 proc. balsų, tuo pačiu jo rezultatai buvo geresni nei dabartinės šalies vadovės D. Grybauskaitė (atitinkamai 22 ir 28 proc. balsų). Keliose savivaldybėse Valdemar Tomaševski užėmė antrą poziciją, pavyzdžiui, sostinėje Vilniuje, aplenkdamas netgi tuometinį socialdemokratų lyderį A. Butkevičių. LLRA pirmininko sąžiningas ir drąsus darbas šiandien šalyje yra žinomas dar plačiau, todėl jam atsiveria reali galimybė pagerinti iki šiol turėtus rezultatus ir netgi patekti į antrąjį rinkimų turą.

Tas, ką pavyko įgyvendinti Vilniaus krašte, visų pirma suburti visus geros valios žmones gerovei kurti, rūpinimasis paprastu žmogumi, vadovavimasis krikščioniškosiomis vertybėmis ir skatinimas vaikus auklėti krikščioniškąja dvasia (Vilniaus krašte 100 proc. mokinių lanko religijos pamokas) –yra labai svarbu visai mūsų šaliai.

Visų žmonių, nepaisant tautybės, subūrimo sėkmė, sąžiningas ir efektyvus valdžios atstovų darbas nemaža dalimi yra tapatinami su LLRA lyderiu Valdemaru Tomaševskiu, todėl reiškiame pasitenkinimą dėl to, kad partijos pirmininkas priėmė pasiūlymą kandidatuoti prezidento rinkimuose. Manome, kad visa tai, kas yra teigiama ir ką pavyko įgyvendinti viename regione, galima įgyvendinti visoje valstybėje. Visos šalies gyventojai neabejotinai laukia to jau ilgą laiką, nori to. Raginame palaikyti Valdemaro Tomaševskio kandidatūrą, kurio veikla ir darbas gali atnešti ilgai lauktus pozityvius pokyčius, daugiau sąžiningumo politikoje ir teisingumo kasdieniame gyvenime.

LLRA inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!