- Reklama -

TS-LKD narys Mantas Adomėnas nori pradėti "sankcijų karą" prieš čečėnus. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, dr. Mantas Adomėnas įregistravo Seimo nutarimo projektą „Dėl agresijos prieš Ukrainą organizatorių ir rėmėjų“.  Teigiama, kad “nutarimu siekiama įtvirtinti Lietuvos valstybės sankcijas asmenims, susijusiems ir dalyvaujantiems rengiant agresiją prieš suverenią Ukrainos valstybę”, o taip pat ” siekiama išreikšti ir įtvirtinti Lietuvos solidarumą su Ukraina, kuri tapo Rusijos palaikomos ir finansuojamos agresijos auka.”

„Sankcijos veikia, tuo mes vis labiau įsitikiname, – teigia Mantas Adomėnas. – Mažų mažiausiai, ką galime padaryti, kad padėtume Ukrainai – imtis iniciatyvos įvesti sankcijas ir teisiškai persekioti laisvos Ukrainos priešus, žmones, kurie diriguoja jos pareigūnų, karių bei laisvės gynėjų žudymą“.

Nutarimu kreipiamasi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę, siūlant pritaikyti draudimo atvykti ir turto įšaldymo sankcijas tiems žmonėms, kurie vienaip ar kitaip prisidėjo prie agresijos prieš Ukrainą. Seimo nutarime įvardijami aštuoni asmenys, esą susiję su teroristinių atakų ir karo veiksmų Rytų Ukrainoje organizavimu, kuriems būtų taikomos siūlomos sankcijos.

„Šis sąrašas nėra galutinis. Vėliau, vystantis įvykiams Ukrainoje, šis sąrašas dar galės būti plečiamas ar koreguojamas. Vyriausybei taip pat siūloma kreiptis į Europos Sąjungos Tarybą ir pasiūlyti įtraukti šiuos asmenis į sankcijas reglamentuojančius Europos Sąjungos dokumentus“, – teigia Seimo narys.

Nutarimo priede įvardijami ir apibūdinami  šie asmenys:

Ramzan KADYROV, Rusijos Federacijos Čečėnijos Respublikos vadovas, generolas majoras, atsakingas už Ukrainos suvereniteto pažeidimus, organizuojantis jo pavaldumo ar kontroliuojamų sukarintų grupių siuntimą į Ukrainos teritoriją su tikslu vykdyti teroristines veikas, valstybės institucijų užgrobimus, tyčinius nužudymus, kankinimus, prievartinį žmonių dingimą, įkaitų grobimą, taip pat kitus sunkius nusikaltimus prieš Ukrainos gyventojus ir valstybę.

Vladimir PRONICHEV, Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos narys, Rusijos Federacijos Federalinės saugumo tarnybos direktoriaus pirmasis pavaduotojas – Pasienio tarnybos vadas, armijos generolas, atsakingas už Ukrainos suvereniteto pažeidimus, talkinantis sukarintoms grupuotėms, vykdančioms teroristinius aktus, tyčinį žmonių grobimą, įkaitų grobimą, prievartinį žmonių dingimą Ukrainos teritorijoje, dėl užimamų pareigų žinantis kokius nusikaltimus šios grupuotės daro ir ketina daryti.

Vladimir KOLOKOLTSEV, Rusijos Federacijos vidaus reikalų ministras, generolas pulkininkas, atsakingas už Ukrainos suvereniteto pažeidimus, jam pavaldžių specialiosios paskirties SOBR dalinių kariai vykdo teroristines veikas Ukrainos teritorijoje ir kitas itin sunkias ir kitas pasaulio visuomenei nerimą keliančias veikas.

Adam DELIMKHANOV, Rusijos Federacijos Federalinio Susirinkimo Valstybės Dūmos narys, Rusijos Federacijos Čečėnijos Respublikos saugumo struktūrų karininkas, kuris įvairiais būdais prisideda, kursto ir talkina asmenims vykdantiems Ukrainos suvereniteto pažeidimus, remia terorizmą Ukrainos teritorijoje, tyčinius nužudymus, kankinimus, prievartinį žmonių dingimą, įkaitų grobimą vykdančius asmenis ir jų grupes, organizuoja kitus sunkius nusikaltimus prieš Ukrainos gyventojus ir valstybę.

Idris GAIBOV, Rusijos Federacijos Čečėnijos Respublikos parlamento narys, Rusijos Federacijos Čečėnijos Respublikos saugumo struktūrų karininkas, atsakingas už Ukrainos suvereniteto pažeidimus, organizuojantis ir asmeniškai kontroliuojantis sukarintų grupuočių siuntimą į Ukrainos teritoriją su tikslu vykdyti teroristines veikas, valstybės institucijų užgrobimus, tyčinius nužudymus, kankinimus, prievartinį žmonių dingimą, įkaitų grobimą, taip pat kitus sunkius nusikaltimus prieš Ukrainos gyventojus ir valstybę bei koordinuojantis jų veiksmus Ukrainos teritorijoje.

Ruslan ALKHANOV, Rusijos Federacijos Čečėnijos Respublikos vidaus reikalų ministras, generolas leitenantas, atsakingas už Ukrainos suvereniteto pažeidimus, jo pavaldume arba kontrolėje esančios pajėgos Ukrainos teritorijoje vykdo teroristines veikas, valstybės institucijų užgrobimus, tyčinius nužudymus, kankinimus, prievartinį žmonių dingimą, įkaitų grobimą, taip pat kitus sunkius nusikaltimus prieš Ukrainos gyventojus ir valstybę.

Ibragim KHULTYGOV, Rusijos Federacijos Čečėnijos Respublikos parlamento narys, Rusijos Federacijos Čečėnijos Respublikos saugumo struktūrų karininkas, kuris įvairiais būdais prisideda, kursto ir talkina asmenims vykdantiems Ukrainos suvereniteto pažeidimus, remia terorizmą Ukrainos teritorijoje, tyčinius nužudymus, kankinimus, prievartinį žmonių dingimą, įkaitų grobimą vykdančius asmenis ir jų grupes, organizuoja kitus sunkius nusikaltimus prieš Ukrainos gyventojus ir valstybę. Taip pat žinomas karo vardu „Ibby“.

Roman IVANOV, Specialiųjų technologijų centro, gaminančio nepilotuojamus skraidymo aparatus Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) prie Rusijos Federacijos Generalinio štabo prie Gynybos ministerijos reikmėms, vadovas, atsakingas už Ukrainos suvereniteto pažeidimus, tiekiant modernią žvalgybinę technologiją, naudojamą remiant terorizmą vykdančias grupes Ukrainos teritorijoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!