- Reklama -
Mindaugas Bastys suspendavo savo narystę partijoje, tačiau iš Seimo narių dar nesitraukia. KK nuotr.
Mindaugas Bastys suspendavo savo narystę partijoje, tačiau iš Seimo narių dar nesitraukia. KK nuotr.

Seimo narys Mindaugas Bastys suspenduoja savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje, kol bus ištirta paskelbta informacija dėl galimo jo pažeidžiamumo.

„Jokios įtakos man, kaip Seimo nariui, niekas nedarė, bet paskleista informacija meta šešėlį ir man, ir partijai. Todėl ne tik atsistatydinau iš Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigų, bet ir gavęs partijos bičiulių pritarimą suspenduoju savo narystę LSDP, kol bus ištirta viešai paskelbta informacija apie mane,“ – sako Mindaugas Bastys.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius palaiko Mindaugo Basčio sprendimą suspenduoti narystę partijoje, kol bus išaiškinta ir įvertinta visa informacija, paskelbta VSD pažymoje ir viešojoje erdvėje. „Norime kad neliktų jokių insinuacijų ir neaiškumų. Objektyvus tyrimas turėtų sudėti visus taškus šioje istorijoje“.– sako A. Butkevičius.

Tuo tarpiu Seimo narys socialdemokratas Gediminas Kirkilas žiniasklaidai buvo išsakęs nuomonę, kad Mindaugas Bastys turėtų pasekti Vytenio Andriukaičio pavyzdžiu – atsisakyti Seimo nario mandato (2004 m., kilus  vadinamajam “rubikono” juodosios buhalterijos skandalui, Vytenis Andriukaitis atsistatydino ir iš Seimo vicepirmininko pareigų, ir atsisakė Seimo nario mandato).

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!