- Reklama -
Mirė Seimo narys Rokas Žilinskas. KK nuotr.
Mirė Seimo narys Rokas Žilinskas. KK nuotr.

Šiandien po ligos užgeso Seimo nario Roko Žilinsko gyvybė.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė reiškia nuoširdžią užuojautą dėl Seimo nario Roko Žilinsko mirties.

Šalies vadovės teigimu, ilgametis žurnalistas ir trečią kadenciją Seime dirbęs Rokas Žilinskas buvo jaunosios politikų kartos profesionalas, pasižymėjęs geranoriškumu,  tolerancija ir pagarba įvairių pažiūrų žmonėms bei oponentams.

Šiuo sunkiu metu Seimo nario šeimai ir artimiesiems Prezidentė linki stiprybės ir susitelkimo.

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, reikšdamas nuoširdžią užuojautą mirus Seimo nariui Rokui Žilinskui, jo artimiesiems, kolegoms, draugams ir pažįstamiems linki stiprybės.

„Išėjo žmogus, savo profesine bei asmenine veikla kūręs ryškios ir drąsios asmenybės paveikslą. Visad prisiminsime Roką kaip atvirą, nuoširdų, intelektualų ir žmogiškąsias vertybes uoliai puoselėjusį visuomenės narį bei kolegą. Kaip žmogų, kuris sugebėdavo atsitiesti ir nepalūžti net pačiose sunkiausiose gyvenimo situacijose“, – sako Premjeras.

Visiems, išgyvenantiems R. Žilinsko netektį, Vyriausybės vadovas linki rasti savyje stiprybės bei palaikyti vieniems kitus.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas, Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis reiškia užuojautą artimiesiems: „Užuojauta artimiesiems ir visiems, Roką pažinojusiems“.

 Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas G. Landsbergis dalijasi prisiminimais: „Dar, atrodo, visiškai neseniai, gal prieš kokį mėnesį, po pasisakymo nuo Seimo tribūnos, Rokas priėjęs, kaip įpratęs išdėstė keletą patarimų: „Labiau žiūrėk į žmones. Pasakok jiems“. Tyliu, žemu balsu, išraiškingai tardamas „o“. Rokas buvo mano Mentorius nuo pirmojo mūsų susitikimo ir, manau, kad ne tik mano. Nešykštėdavo patarimų, padrąsinimų visiems mums, žengiantiems politikoje dar atsargius žingsnius. Pats buvo tai praėjęs. Praėjęs ir kartu paneigęs krūvą kvailų įsitikinimų, kas ir kaip gali būti geras politikas. Trūks tavo patarimų ir peties politinėse kovose. Ilsėkis ramybėje, Rokai“.

  Apie velionio šermenis ir laidotuves bus pranešama rytoj.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!