- Reklama -
V.Gapšiui įteikti praplėsti įtarimai. KK nuotr,
V.Gapšiui įteikti praplėsti įtarimai. KK nuotr,

Ikiteisminiam tyrimui politinės korupcijos byloje artėjant į pabaigą, 2012 –2016 m. kadencijos Seimo nariui, buvusiam politinės partijos „Darbo partija“ pirmininko pirmajam pavaduotojui V. Gapšiui įteiktas praplėstas pranešimas apie įtarimus kyšininkavimu ir prekyba poveikiu.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad buvęs Seimo narys V. Gapšys iš Lietuvoje esančio koncerno “MG Baltic” viceprezidento R. Kurlianskio, už koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą Seime, priėmė 27 100 eurų kyšį. Už dalį šios sumos padarytos nuolaidos už per koncernui priklausančią televiziją transliuotą Darbo partijos politinę reklamą, kita dalis lėšų buvo užmaskuota kaip parama viešajai įstaigai.

Praplėstame pranešime apie įtarimą nurodyta, kad šis kyšis V. Gapšiui buvo perduotas už įtaką 2012–2016 m. kadencijos „Darbo partijos“ frakcijos Seime nariams ir asmenišką balsavimą „už“ svarstant ir priimant „Lietuvos Respublikos vartojimo kredito įstatymo projektą Nr. XIIP-3370“, svarstant ir priimant įstatymo pataisos projektą „Dėl Lietuvos Respublikos pelno mokesčio įstatymo Nr. IX-675“; taip pat už įtaką Darbo partijos frakcijos Seime nariams priimant Seimo nutarimą dėl 169 300 000 eurų viešojo ir privataus sektorių partnerystės projekto „Kelias Vilnius – Utena“ Nr. XIIP-2013(2); už įtaką tuometinei Žemės ūkio ministrei, jog būtų priimti koncernui ir jo įmonėms finansiškai palankūs sprendimai; už įtaką paveikiant sprendimą dėl AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus palikimo šiose pareigose dar vienai kadencijai; taip pat už įtaką nulemiant Ignalinos atominės elektrinės skelbiamų viešųjų pirkimų „Labai mažo aktyvumo radioaktyviųjų atliekų atliekyno statyba“ bei „Inžinerinių statinių atkarpų projektavimo, statybos ir prijungimo prie esamos IAE infrastruktūros darbų pirkimas“ rezultatus, palankius koncerno įmonei, o taip pat už asmenišką balsavimą „prieš“ Seime svarstant ir priimant nutarimą „Dėl pritarimo Editos Dambrauskienės skyrimui Lietuvos Respublikos generaline prokurore“.

Turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Seimo narys V. Gapšys yra balsavęs Seime dėl koncernui naudingų teisės aktų priėmimo.

Iš viso dėl šioje byloje tiriamų nusikaltimų pranešimai apie įtarimus yra įteikti penkiems asmenims, keturi iš kurių yra buvę ar esami Seimo nariai, taip pat vienam juridiniam asmeniui.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Vilniaus valdybos pareigūnai. Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras.

Pagal GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!