- Reklama -

Neringa Venckienė turi šansų išsaugoti teisinę neliečiamybę. KK nuotr.

Kai kuriose Seimo frakcijose kalbama, kad Neringa Venckienė gali išsaugoti teisinę neliečiamybę, kadangi gali pritrūkti už neliečiamybės atėmimą balsuojančių Seimo narių balsų. Tam, kad iš N.Venckienės būtų atimta teisinė neliečiamybė, turi balsuoti 71 parlamentaras, tačiau manoma, kad tiek balsų gali ir nebūti.

„Mūsų pilkasis kardinolas su pypkute ką nors sugalvos, kad iš N.Venckienės nebūtų atimta teisinė neliečiamybė“, – sakė redakcijos šaltiniai iš Socialdemokratų frakcijos.

Šaltinių teigimu, imuniteto atėmimas iš N.Venckienės padarytų ją auka, o prasidėję teisminiai procesai ir jų eskalavimas žiniasklaidoje būtų puiki N.Venckienės prezidentinė rinkimų kampanija.

„Tokiu būdu N.Venckienė taptų rimta A.Butkevičiaus konkurentė per Prezidento rinkimus. O mūsų partijos strateginio „komiteto“ planai tokie: Algirdą Butkevičių išstumti į prezidentus, o Juozą Oleką – į premjerus. Algirdas Butkevičius nenori kandidatuoti į prezidentus? Niekas jo neklaus – kaip partija nuspręs, taip ir bus“, – socdemų viduje svarstomas slaptas strategijas atskleidė šaltiniai iš Socialdemokratų frakcijos.

Pasak šaltinių, nors socialdemokratų atstovai Seimo laikinojoje komisijoje balsavo už prokurorų prašymo patenkinimą dėl N.Venckienės teisinės neliečiamybės atėmimo, tačiau “visada galima sužaisti kitų frakcijų rankomis”.

Kaip žinia, Neringa Venckienė spaudos konferencijoje buvo pasakiusi, jog prie jos buvo priėjęs Algirdas Butkevičius ir pasakęs, kad „mes palaikome tave“. N.Venckienei tai papasakojus viešai, A.Butkevičius paneigė buvus tokį pokalbį.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!