- Reklama -
Mindaugas Bastys metamas iš Seimo. KK nuotr.
Seimo NSGK tirs, ar Mindaugo Basčio ryšiai kėlė grėsmę nacionaliniam saugumui. KK nuotr.

Kovo 22 d., trečiadienį, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje aptartas parlamentinio tyrimo klausimas. NSGK pavesta atlikti parlamentinį tyrimą dėl Seimo nario Mindaugo Basčio ryšių galimai keliamos grėsmės nacionaliniam saugumui bei galimybių inicijuoti apkaltos procedūrą.

„Komitete mes turime išsiaiškinti, ar M. Basčio ryšiai kėlė grėsmę šalies nacionaliniam saugumui, ar galimi ryšiai galėjo padaryti įtaką politiniams sprendimams. Mes turime išsiaiškinti,  ar M. Bastys yra lojalus, ar nelojalus Lietuvai, ir tą įrodyti“, – sakė NSGK vadovas Vytautas Bakas.

Kitas NSGK posėdis šiuo klausimu vyks kovo 24 d. penktadienį. Į jį bus kviečiami Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis ir Seimo narys M. Bastys.

Netolimoje ateityje komitetas į posėdžius ketina pakviesti buvusį Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, buvusį Seimo pirmininką Vydą Gedvilą. Taip pat ketinama išklausyti buvusių VSD vadovų Gedimino Grinos ir Povilo Malakausko bei tuomečio G. Grinos pavaduotojo Sigito Butkaus.

Tyrimą NSGK pavesta atlikti po to, kai M. Basčiui nebuvo suteiktas leidimas gauti įslaptintą informaciją su žyma „Visiškai slaptai“. Po šio įvykio M. Bastys pasitraukė iš Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!