- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Europos šalių lyderiais ir Europos Sąjungos vadovais dalyvavo Nobelio taikos premijos teikimo ceremonijoje Osle

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Europos šalių lyderiais ir Europos Sąjungos vadovais dalyvavo Nobelio taikos premijos teikimo ceremonijoje Osle. Ši prestižinė premija šiemet skirta Europos Sąjungai už daugiau nei pusę amžiaus trunkančią taiką, susitaikymą, demokratiją ir pagarbą žmogaus teisėms.

„Po karų gimusi unikali ir vienintelė pasaulyje ES valstybių bendrija išmokė skirtingas tautas tolerancijos, pasitikėjimo, savitarpio pagalbos ir vienybės. Ginklus pakeitė derybos, o taika tapo ilgamete realybe. Spręsti problemą europietiškai, šiandien reiškia spręsti ją taikiai. Lietuvos žmonės, taikiai apgynę šalies nepriklausomybę, jau aštuonerius metus prisideda prie geresnės Europos kūrimo. Todėl ši premija – ir kiekvieno lietuvio pastangų įvertinimas”, – sako Nobelio taikos premijos teikimo ceremonijoje Osle dalyvaujanti Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, per aštuonerius narystės ES metus Lietuva taip pat tapo europietiška valstybe ir įgijo tarptautinės bendruomenės pasitikėjimą. Kitąmet Lietuvai bus patikėtas pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai. Tai, pasak Prezidentės, ne tik didelė atsakomybė už Europos ateitį, bet ir dar viena galimybė parodyti pasauliui, kad Lietuva – demokratiška, europietiškas vertybes puoselėjanti šalis.

Po apdovanojimo ceremonijos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Europos valstybių lyderiais, tarp jų Prancūzijos Prezidentu François Hollande’u, Vengrijos Prezidentu Janosu Aderiu, Rumunijos Prezidentu Traianu Basescu, Vokietijos Kanclere Angela Merkel, Latvijos Ministru Pirmininku Valdžiu Dombrovskiu, Lenkijos Ministru Pirmininku Donaldu Tusku, taip pat su Danijos, Suomijos, Belgijos, Airijos, Austrijos ir kitų šalių premjerais bei ES vadovais dalyvaus Norvegijos Ministro Pirmininko Jenso Stoltenbergo kviestiniuose pietuose, kurių metu planuojama aptarti padėtį Europoje bei Lietuvos ir ES ateičiai svarbius sprendimus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!