- Reklama -

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas. KK nuotr.

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas šią savaitę vyks oficialaus vizito į Latviją. Latvijos Respublikos Saeimos Pirmininkės Solvitos Abuoltinios kvietimu Seimo Pirmininkas į Rygą išvyks šį antradienį (gruodžio 11 d.) ir grįš trečiadienį (gruodžio 12 d.) vakare.

Vizito programoje numatyti susitikimai su Latvijos Respublikos Prezidentu Andriu Bėrziniu, Latvijos Respublikos Saeimos Pirmininke Solvita Abuoltinia, Latvijos Respublikos Ministru Pirmininku Valdžiu Dombrovskiu. Susitikimų metu ketinama aptarti Lietuvos ir Latvijos dvišalio bendradarbiavimo ir parlamentinių ryšių reikalus, aktualius europinės, saugumo ir regioninės darbotvarkės klausimus.

„Latvija – mūsų artimiausia kaimynė, esame nuo amžių išlikusios dvi baltų tautos, turime ne tik puoselėti savo kultūrinį istorinį paveldą, įtvirtinti baltiškąją tapatybę, bet ir būdamos Europos Sąjungos, NATO narėmis, drauge kurti mūsų valstybių, mūsų tautų ateitį“, – pabrėžė Seimo Pirmininkas. „Prie šių tikslų įgyvendinimo, esu tikras, prisidės ir abiejų šalių parlamentarai, toliau plėtodami tarpparlamentinius ryšius, veikdami drauge Baltijos Asamblėjoje, išnaudodami kitus parlamentinio bendradarbiavimo būdus“, – teigė V. Gedvilas.

Seimo Pirmininką vizito metu lydės Latvijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvos Respublikoje Martinis Virsis, taip pat Lietuvos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Latvijos Respublikoje Ričardas Degutis ir Seimo narių delegacija – Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Benediktas Juodka ir Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė.

Atvykimo dieną Seimo Pirmininkas V. Gedvilas Lietuvos ambasadoriaus rezidencijoje susitiks su lietuvių verslo bendruomenės atstovais, o vakare dalyvaus iškilmingoje vakarienėje, kurią rengia Latvijos Respublikos parlamento Pirmininkė S. Abuoltinia. Trečiadienį numatytas abiejų parlamentų pirmininkų oficialus susitikimas Latvijos parlamente, o popiet – susitikimai su Latvijos Respublikos Prezidentu Andriu Bėrziniu bei Latvijos Ministru Pirmininku Valdžiu Dambrovskiu.

Delegacijos nariai taip pat lankysis Latvijos Okupacijos muziejuje, Rygos lietuvių vidurinėje mokykloje.

Seimo Pirmininką V.Gedvilą vizito metu pavaduos Seimo Pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!