- Reklama -
VSD. KK nuotr.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, apsvarstęs Valstybės saugumo departamento 2011 metų veiklos ataskaitą bei išklausęs VSD informaciją dėl metinio grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimo, priėmė sprendimą, kuriame pateikė siūlymus Vyriausybei ir VSD. Šiuo sprendimu komitetas baigė svarstyti VSD 2011 metų veiklos rezultatus, tačiau įpareigojo VSD parengti ir paskelbti viešą savo veiklos 2011 metais ataskaitos dalį.

Komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas teigia: ,,Vykdydami žvalgybos institucijos parlamentinę kontrolę ir matydami šią veiklą ,,iš arti“, galime apgailestauti dėl vyraujančios išankstinės neigiamos nuomonės apie Departamento veiklą. Tai skatina visuomenės nepasitikėjimą šia svarbia žvalgybos institucija. Savo ruožtu, iš Departamento norime daugiau viešumo, todėl paprašėme parengti ne tik įslaptintą ataskaitą, bet ir viešą, kad visuomenė pagaliau galėtų suprasti, kokie yra Valstybės saugumo uždaviniai ir veiklos rezultatai.“

Priimtame sprendime komitetas nurodo, kad VSD 2011 metais teikė informaciją apie grėsmes įvairiuose Lietuvai svarbiuose ūkio sektoriuose, taip pat užsienio valstybių žvalgybų veiklą Lietuvoje. Atsižvelgdamas į turimą informaciją, komitetas pasiūlė Vyriausybei pateikti savo poziciją šiuo klausimu, informuoti komitetą apie Lietuvai svarbių energetinių projektų įgyvendinimą ir grėsmių Lietuvos energetinės nepriklausomybės užtikrinimo projektams šalinimo galimybes.

Komitetas sprendime nurodo ir VSD veiklos problemas, siūlo jų šalinimo sprendimus, kurių didžioji dalis, komiteto nuomone, susijusi su Vyriausybei priklausančia kompetencija.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!