- Reklama -

KK nuotr.

Šiandien, balandžio 11 d., generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė kreipimąsi į Lietuvos Respublikos Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją Ryšardą Skirtuną, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai organizuoja, o Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 straipsnio 2 dalyje, 225 straipsnio 2, 3 dalyse, 227 straipsnio 2 dalyje nurodytus požymius dėl galimo kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir papirkimo.

Ikiteisminio tyrimo medžiagoje surinkti faktiniai duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Vilniaus apygardos teismo teisėjas R. Skirtun susitarė su kitais asmenimis priimti kyšį ir priėmė jį už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, t. y. nuteistajam palankaus sprendimo priėmimą Vilniaus apygardos teisme nagrinėjant baudžiamąją bylą apeliacine tvarka.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 114 straipsnio 2 dalyje ir kituose teisės aktuose nustatyta, kad teisėjas negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo, o tarp Seimo sesijų – be Respublikos Prezidento sutikimo. Kreiptis į kompetentingą instituciją dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn teisėją yra išimtinė Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro kompetencija.

Informacija apie teisėjo galimai padarytas nusikalstamas veikas pateikta Lietuvos Respublikos Prezidentei, Teisėjų tarybai bei Teisėjų etikos ir drausmės komisijai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!