- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo paskelbė eilinių Seimo rinkimų datą. Šiemet rinkimai įvyks spalio 14 dieną.

Šalies vadovė ragina Lietuvos žmones aktyviai ir atsakingai dalyvauti rinkimuose ir patiems išsirinkti pasitikėjimo vertus parlamentarus, kurie spręs jų kraštui ir valstybei svarbiausius klausimus. Prezidentės teigimu, būtina daugiau dėmesio skirti tam, kad rinkimų teise pasinaudotų kuo daugiau šalies piliečių.

„Dabartinį Seimą rinko mažiau nei pusė rinkimų teisę turinčių šalies piliečių. Neleiskime, kad už mus pasirinktų kiti. Būkime pilietiški. Būkime aktyvūs”, – pabrėžia šalies vadovė.

Pasirašydama dekretą Prezidentė taip pat paragino visas politines partijas konkuruoti idėjomis, o ne pinigais ir eiti į rinkimus vadovaujantis sąžiningumo ir garbingumo principais bei rinkimų kovoje neperžengti padorumo ribos.

Pagal įstatymą, eiliniai Seimo rinkimai Prezidentės dekretu skelbiami likus 6 mėn. iki Seimo narių įgaliojimų pabaigos. Nuo Seimo rinkimų datos paskelbimo oficialiai prasideda Seimo rinkimų politinė kampanija.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!