- Reklama -
Seimo narys Petro Gražulis nori švęsti Vytauto Landsbergio gimimo dieną.  KK nuotr.
Seimo narys Petras Gražulis nori švęsti Vytauto Landsbergio gimimo dieną. KK nuotr.

Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui prabilus apie ypatingą dovaną pirmam atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovui prof. Vytautui Landsbergiui artėjančio 85-mečio proga – buvusiam Aukščiausios Tarybos pirmininkui siūloma įteisinti Prezidento statusą, Seimo narys Petras Gražulis tarsi šaržuodamas šią idėją griebėsi kitos iniciatyvos.

“2017 m. rugpjūčio 16 d. pas Seimo Pirmininką Viktorą Pranckietį apsilankė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD, konservatorių) garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, kuris priminė apie neatstatytą istorinį teisingumą, todėl jau rugpjūčio 25 d. Seimo Pirmininkas paskelbė, kad žada suteikti Prezidento statusą konservatorių garbės pirmininkui V. Landsbergiui.

Šitaip turėtų būti įprasmintas V. Landsbergio 85-asis jubiliejus. Nors tauta net kelis kartus V. Landsbergio į Prezidentus nerinko, tačiau jis nenuleido rankų dėl šio ypatingo statuso. Kaip rodo istoriniai faktai dėl Laisvės premijos skyrimo, V. Landsbergis pasieks ir šį, Prezidento statusą suteikiantį tikslą. Mano nuomone, toks atkaklus tikslo siekimas ir svarbus V. Landsbergio jubiliejus turi būti įprasmintas ne tik Prezidento statusu, bet ir nedarbo diena Lietuvos piliečiams, kurie turės progą švęsti kartu su vienu nepopuliariausių asmenų Lietuvoje.

Kadangi, V. Landsbergis yra Lietuvai brangus politikas, kurio išlaikymas kasmet mokesčių mokėtojams kainuoja 272 tūkst. eurų, suteikus minėtam asmeniui Prezidento statusą, beveik milijoną litų per metus siekianti suma apsaugai bus pagaliau įteisinta ir politikai nebeturės dėl ko ginčytis.

Ta proga šiandien užregistravau dvi įstatymų pataisas (Darbo kodekso ir Atmintinų dienų įstatymo), kurias priėmus, kasmet spalio 18 d. lietuviai (per V. Landsbergio gimtadienį) galėtų neiti į darbą ir švęsti prezidento V. Landsbergio dieną. Juk garbės niekada nebus per daug”, – rašoma Seimo nario Petro Gražulio išplatintame pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!