- Reklama -

P.Gražulis. KK nuotr.

Šių metų gruodžio 4 d. į Seimą kreipėsi Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Kęstutis Vagneris. Jo kreipimesi nurodoma, kad generalinis prokuroras Darius Valys neteisėtai naudoja valstybės lėšas, netinkamai organizuoja prokuratūros darbą, o asmeninius ar grupinius interesus iškelia aukščiau už visuomenės interesus.

Pagrindiniu galimu generalinio prokuroro D. Valio pažeidimu yra nurodomas galimai neteisėtas Laimos Čekelienės paskyrimas prokuratūros atstove Eurojuste – Europos Sąjungos institucijoje, sukurtoje tarptautinei kovai su organizuotais nusikaltimais ir terorizmu, kuris galimai padarė didelę žalą valstybės turtiniams interesams. Anot K. Vagnerio, L. Čekelienė ir jos sutuoktinis per metus iš prokuratūros biudžeto gauna daugiau kaip 200 tūkstančių litų.

Seimo narys Petras Gražulis pabrėžė, kad kaltinimai viešai mesti vienam iš aukščiausių valstybės pareigūnų ir turi būti ištirti.

Pagal Valstybės kontrolės įstatyme įtvirtintą kompetenciją Valstybės kontrolei konstituciškai yra suteiktos išskirtinės teisės prižiūrėti, ar teisėtai valdomas ir naudojamas valstybės turtas. Remdamasis viešai pateikta informacija parlamentaras P. Gražulis kreipėsi į Valstybės kontrolę, kad būtų atliktas tyrimas, ar teisėtai ir efektyviai valdomas ir naudojamas valstybės turtas ir lėšos Generalinėje prokuratūroje?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!