- Reklama -

Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė į Londono Parolimpines žaidynes išvykstantiems Lietuvos sportininkams iškilmingai įteikė valstybės vėliavą.

„Jūs esate antroji mūsų olimpiečių banga. Įteikiu Jums Lietuvos vėliavą, kaip Prezidento ir visos valstybės dovaną. Nešini valstybės vėliava laimėsite Jūs visi, nesvarbu, kokių rezultatų pasieksite. Jau vien tai, kad Lietuvos vėliava Londone bus Jūsų rankose, yra mūsų visų laimėjimas”, – išlydėdama parolimpiečius sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, Lietuva didžiuojasi savo sportininkais, nes tie, kurie įveikė pačius aukščiausius atrankos varžybų barjerus, jau yra tarp geriausiųjų.

Parolimpiečių išlydėtuvėse taip pat dalyvavo ir sėkmės parolimpiečiams linkėjo Londone aukso medalį Lietuvai iškovojusi Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Parolimpinės žaidynės yra susietos su olimpinėmis žaidynėmis ir vyksta lygiai po trijų savaičių pasibaigus olimpinėms žaidynėms tuose pačiuose miestuose ir tose pačiose sporto arenose.

Londone Lietuvai atstovaus 11 sportininkų: golbolo (aklųjų riedulio) komanda, 4 lengvaatlečiai (šuolininkė į tolį ir 3 rutulio stūmikai) bei vienas plaukikas.

Per nepriklausomybės metus parolimpiečiai Lietuvai yra iškovoję 4 aukso medalius, 11 sidabro medalių ir 15 bronzos medalių.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!