- Reklama -

Seimo "Drąsos kelio" frakcijos seniūnei N.Venckienei pabėgus iš Lietuvos ir nedirbant Seime, bet gaunant atlyginimą, siūloma keisti parlamentarų darbo užmokesčio reglamentavimą. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma kreipėsi į Seimo valdybą, siūlydamas tobulinti Seimo narių darbo apmokėjimo reglamentavimą. Priežastis tokiam kreipimuisi – pastarojo laikotarpio vienos Seimo narės ištisinis Seimo ir jo komitetų, komisijų posėdžių nelankymo faktas, kas priminė, jog ne iki galo išspręstas Seimo narių darbo apmokėjimo reglamentavimas.

„Visuomenė nesupranta, kaip parlamentaras gali gauti 2/3 Seimo nario atlyginimo, jei tą mėnesį net nepasirodo Seimo rūmuose. Gal vertėtų grįžti prie praėjusioje kadencijoje Seimo pirmininkės Irenos Degutienės siūlymo skaičiuoti mėnesinį Seimo nario atlyginimą proporcingai jo lankytų Seimo, komitetų ir komisijų posėdžių skaičiui, suprantama, atsižvelgiant į teisėtai praleistus posėdžius“, – siūlo parlamentaras.

Pasak J. Razmos, posėdžių nelankymo atveju iškyla klausimas ir dėl Seimo nario parlamentinių išlaidų, Seimo nario padėjėjų darbo apmokėjimo.

Į visus šiuos klausimus TS-LKD frakcijos atstovas Seimo valdybai siūlo atsakyti ir panaikinti darbo apmokėjimo reglamentavimo netobulumus sudarant darbo grupę arba pavedant Seimo Teisės departamentui skubiai parengti atitinkamas Seimo statuto pataisas.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!