- Reklama -

Katedros aikštėje Vilniuje, netoli Vidaus reikalų ministerijos pastato ketvirtadienį prasidėjo partijos Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) akcija „Saugesnis pavasaris: už tvarką Lietuvoje!“ Partijos nariai praeiviams dalino įvairiaspalvius lankstinukus, kaišiojo juos už automobilių stiklų valytuvų.

Akcijos tikslas – įvertinant ganėtinai prastą kriminogeninę situaciją Lietuvoje šiuo metu, pasiūlyti Lietuvos žmonėms penketą atmintinių, kaip galima apsaugoti savo namus, automobilį, kokie pavojai gali tykoti gatvėje. Net dviejų rūšių lankstinukuose itin aktuali informacija vaikams bei jų tėvams. Juose – informacija apie alkoholio ir narkotikų žalą, patarimai, kaip vaikams elgtis vieniems būnat namuose, esant kieme ar gatvėje.

Žmonėms vis nesaugiau jaučiantis savo namuose ir gatvėje, daugėjant chuliganiškų nusikaltimų, o teisėsaugos institucijoms nenorint pastebėti šių faktų ir nesiimant jokių priemonių, Lietuvos gyventojai priversti saugoti save ir savo turtą kaip išmanydami patys. Jiems į pagalbą atėjo partija Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai).

„Manome, kad teisėsauga Lietuvoje šiandien neužtikrina žmonių saugumo. Žmonės priversti saugotis patys. Mes siūlome pagalbą – lankstinukus, kuriuose sudėti naudingi patarimai. Valstybės institucijos šiandien daro pernelyg mažai, kad Lietuvos žmonėms būtų saugu namuose ir gatvėje bet kuriuo paros metu, kad niekas nesikėsintų į sunkiai uždirbtą turtą, kad nereikėtų bijoti dėl tamsoje iš mokyklos grįžtančių vaikų“, – sakė partijos Informacijos centro vadovas Romas Jankauskas.

Penktadienį partijos Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) nariai nuo 12 valandos lankstinukus dalijo prie policijos komisariatų visuose Lietuvos miestuose. Vėliau partiečiai belsis į gyventojų butus, lankstinukai bus dalinami miestų aikštėse, turguose, atitinkamos formos lankstinukai kabinami ant durų rankenų.

Akcija truks iki didžiausios pavasario šventės – Velykų.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!