- Reklama -

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Trečiadienį Vyriausybės pasitarime Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pabrėžė sklandaus pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai svarbą ir pranešė, jog stiprinamas pasirengimo pirmininkavimui koordinavimas.

Vyriausybės pasitarimo metu ministrams pristatyta Lietuvos pasirengimo pirmininkauti ES Tarybai pažanga, nuveikti darbai ir artimiausi uždaviniai ministerijoms.

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius pasidžiaugė nuoseklia pasirengimo pirmininkauti eiga ir pabrėžė kiekvieno ministro asmeninę atsakomybę už savo institucijos pasirengimą sklandžiam Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai 2013 metais.

„Džiaugiuosi, kad pasirengimas pirmininkavimui vyksta nuosekliai ir pastebima akivaizdi pažanga įvairiose srityse. Tačiau dar yra nemažai tarpžinybinių neišspręstų klausimų, tokių, kaip saugumo užtikrinimas, susisiekimas su Vilniumi, transportas Vilniaus mieste nuo oro uosto iki pirmininkavimo renginių vietų, turizmo, verslo ir kitų institucijų įtraukimas į pirmininkavimo procesą. Todėl stipriname šių aktualių klausimų koordinavimą Ministro Pirmininko tarnyboje“, –teigia premjeras.

Rengiantis pirmininkavimui minėtus tarpinstitucinio koordinavimo klausimus Ministro Pirmininko tarnyboje nuo kitos savaitės spręs ir naujasis Ministro Pirmininko kanclerio pirmasis pavaduotojas, šiuo metu užimantis URM Pirmininkavimo ES Tarybai departamento (PESTD) direktoriaus pareigas, ambasadorius Remigijus Motuzas.

Prasidėjus pirmininkavimui ES Tarybai, kiekvienas Vyriausybės narys po vieną kartą į neformalią tarybą Vilniuje kvies savo kolegas iš ES šalių. Pasak R. Motuzo, tai bus ne tik politinės diskusijos, bet ir galimybė pristatyti Lietuvą, didinti jos žinomumą ir stiprinti patikimos partnerės įvaizdį tarptautinėje bendruomenėje. Skaičiuojama, kad vien aukšto lygio susitikimuose Lietuvoje dalyvaus apie 34 valstybių ir vyriausybių vadovai, daugiau nei 800 ministrų. Planuojama, kad iš viso Lietuvoje apsilankys iki 30 tūkst. svečių.

Rengiantis pirmininkauti ES Tarybai sausio pabaigoje numatytas pirmasis Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus vizitas į Briuselį. Visuomenė su Lietuvos laukiančiu iššūkiu galės susipažinti per specialius Vilniaus knygų mugės renginius. Gegužę bus pristatytas oficialus Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai logotipas, o birželį – Lietuvos pirmininkavimo tinklalapis.

Šiais metais tai jau trečiasis Vyriausybės pasitarimas, kuriame aptariami aktualūs Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai klausimai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!