- Reklama -
Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, oficialiu vizitu viešėdamas Ukrainoje, dalyvavo Kijevo saugumo forume. Nuotr. autor. Ukrainos Vyriausybė, kmu.gov.ua
Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, oficialiu vizitu viešėdamas Ukrainoje, dalyvavo Kijevo saugumo forume. Nuotr. autor. Ukrainos Vyriausybė, kmu.gov.ua

Šiandien Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, oficialiu vizitu viešėdamas Ukrainoje, dalyvavo Kijevo saugumo forume. Jo metu premjeras pabrėžė valstybės laisvę saugančias vertybes bei teigė besididžiuojantis visokeriopa Lietuvos žmonių parama Ukrainai.

 „Siekdami tautos laisvės negalime eiti į kompromisą nei su vidaus, nei su išorės priešais. Aš didžiuojuosi savo šalimi, savo žmonėmis, kurie, Ukrainai atsidūrus prieš agresorių, žinojo, ką reikia daryti. Ir tai darė ne tik žodžiais. Vien jų nepakanka. Mes padėjome realiais darbais, ko labiausiai ir reikėjo Ukrainai. Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad mūsų piliečiai tęsia šį palaikymą iki šiol“, – forume sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad ukrainiečiai niekada neturėtų susitaikyti su mintimi, jog okupuotas Krymas yra prarastas amžiams.

„Jums tokią nuomonę perša ir bando įtikinti, kad nebeturite vilčių susigrąžinti savo žemę. Nepasiduokite tam ir neleiskite šiam požiūriui įsigalėti. Mes tai žinome puikiai, kadangi patys 50 metų tikėjome, jog Lietuva yra gyva. Ir buvome teisūs“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas atkreipė dėmesį ir į reformų Ukrainoje svarbą. Pasak S. Skvernelio,  jos reikalingos ne Europos Sąjungai, o pačiai Ukrainos tautai. Jis teigė, kad tik įvykus pokyčiams galime pasiekti bendrą sutarimą, jog vieninga demokratinė Ukraina yra neatskiriama Europos dalis.

Premjeras Europos saugumo temomis diskutavo su Ukrainos Prezidentu Petro Porošenka, šios šalies Ministru Pirmininku Volodymyru Groysmanu, Estijos premjeru Jüriu Ratu bei Latvijos Vyriausybės vadovu Māriu Kučinskiu.

2007 m. įsteigtas Kijevo saugumo forumas yra kasmetinis renginys, kuriame vyksta aukšto lygio diskusijos Juodosios jūros regiono ir Europos aktualijų temomis. Aptariami tokie klausimai, kaip regioniniai konfliktai, ekonominis ir energetinis saugumas, nelegali migracija, organizuotas nusikalstamumas, pabėgėliai, sienų valdymas, korupcija, terorizmas, branduolinių ir įprastinių ginklų platinimas, prekyba žmonėmis.

Nuotr. autor. Ukrainos Vyriausybė, kmu.gov.ua

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!